Петима души бяха арестувани за предполагаемо обезглавяване на жена за

...
Петима души бяха арестувани за предполагаемо обезглавяване на жена за
Коментари Харесай

„Човешко жертвоприношение“: 5 души са арестувани за извършване на ритуално убийство

Петима души бяха задържани за хипотетично обезглавяване на жена за човешко жертвоприношение в храма Камакхя в Гувахати, Индия преди към четири години, заяви полицията във вторник.

Предоставяйки смразяващи детайлности за случая, полицейският комисар на Гувахати Диганта Бора съобщи, че обезглавеното тяло на 64-годишна жена е открито покрито с одеяло на стълбището на Джой Дурга Мандир в региона на храма Камакхя на 19 юни 2019 година, часове откакто е била убита.

В полицейския сектор " Джалукбари " в града е регистриран случай и е почнало следствие, което обаче се забавило заради неналичието на улики първоначално.

По-късно е открито, че дамата е пристигнала от Западен Бенгал дружно със садху и две други дами, с цел да участва на годишната мела Амбубачи и от този момент е изчезнала, споделя той.

Храмът Камакхя е един от най-старите и почитани центрове на тантрически практики. Всяка година в храма се организира Амбубачи Мела - главен фестивал на традицията Шакти, който се организира в продължение на четири дълги дни,за да се уважи плодородното благосъстояние на майката Земя и да се следи менструалният цикъл на Деви Камахя.



Източник: Wikipedia

Тялото е разпознато повече от месец по-късно от сина ѝ, гражданин на бенгалския регион Хугли. Той пристигнал в полицейския сектор в Джалукбари, откакто схванал за намирането на тялото от известия в медиите. Той разпознал майка си по облеклата и татуировките на тялото, споделя Бора.

Наскоро казусът е бил преразгледан и на специфичен екип на полицията в Асам е било предоставено да организира по-нататъшно следствие, сподели полицейският комисар.

Екипът анализирал техническите доказателства, събрани по-рано, и въз основа на тях отишъл в Кучбехар в Западен Бенгал и възстановил мобилния телефон на жертвата, облеклата и картата Aadhar от вкъщи на едно лице.

При разпита лицето декларирало, че чантата с тези предмети е била оставена в дома му сякаш от саду на име Мата Прасад Пандей, който посещавал региона в продължение на няколко години през месеците юни и юли - сподели Бора.

По-нататъшното следствие довело до ареста на Пандей с псевдоним Матесвари Гири от Джабалпур в Мадхя Прадеш на 25 март тази година. След разпита му са задържани още трима души, за които се твърди, че са обезглавили дамата като жертвоприношение на богинята Кали няколко дни преди Амбубачи Мела - сподели полицейският комисар.

Бора сподели, че дамата и четиримата мъже са направили за първи път Капали пуджа, тантрическа процедура, в нощта на 18-19 юни 2019 година първо в крематориум, където всички са консумирали алкохол. След това са отишли в Джой Дурга Мандир, където след още един кръг от пуджа дамата е била обезглавена с секира.

Главата на жертвата била взета в пакет от мъжете и изхвърлена в река Брахмапутра, сподели той.

Бора сподели, че по време на следствието е открито, че пуджата е била спонсорирана от лице на име Прадип Патак с псевдоним Динеш за по-малкия му брат, който е бил саду от племето нага и е умрял преди 11 години на същия ден.

Впоследствие Патак е задържан от жилището си в Матура на 1 април 2023 година

Друг саду, за който се твърди, че го е придружил до Асам, към момента се укрива и се търси, сподели Бора.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР