Петима души, арестувани за участие в организирана престъпна група за

...
Петима души, арестувани за участие в организирана престъпна група за
Коментари Харесай

Присъди за петима от престъпна група за разпространение на дрога в Пиринско

Петима души, задържани за присъединяване в проведена незаконна група за разпространяване на опиати в Благоевградска област, признаха виновността си и получиха присъди. С разпореждане на прокурор в Окръжна прокуратура - Благоевград в качеството на обвинени за присъединяване в проведена незаконна група бяха привлечени К.М. (на 56 години), В.С. (на 37 години), Е.М. (на 57 години), М.М. (на 48 години), Р.М. (на 28 години).

В хода на извършената профилирана интервенция от чиновници на Групово дело " Борба с проведената престъпност " под надзора на Окръжна прокуратура са събрани доказателства за това, че от м. февруари 2022 година до 23 октомври 2023 година обвинените взели участие в проведена незаконна група, ръководена от К.М. и Р.М.
Петимата се занимавали с държане, разпространяване на територията на област Благоевград и контрабанда през границите на страната на хероин и марихуана.

Тримата обвинени - В.С., М.М. и Р.М. останаха в ареста, по-късно молдовката М. М. бе пусната под домакински арест.
Обвиняемите К.М. и Е.М. изтърпяват санкции в пандизите в Бобов дол и Пазарджик по други неоправдателни присъди за разпространяване на опиати.

Установена е съпричастността и на други две лица – Д.М. (на 42 години) и Р.К. (на 57 години), които са арестувани на 13 октомври 2023 година при опит да пренесат през Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево на към 4,5 кг марихуана, скрита в тайник на автомобил. Те са привлечени към наказателна отговорност по друго досъдебно произвеждане.

В Сандански, в дома на 48-годишната молдовка М. М. и Р. М. са открити 20 грама марихуана на стойност 400 лева Жената получи наказване от година и половина условно с 4-годишен изпитателен период. Мъжът, с който живее и който е един от ръководителите на ОПГ - Р. М. получи ефикасна присъда от 1 година и 7 месеца.

Нови 2 година затвор пък получи другият началник на ОПГ К. М., който сега изтърпява предходна присъда.
В. С. се призна за отговорен в присъединяване в ОПГ, както и за това, че в дома му в Сандански е държал, за разпространяване марихуана и хашишово масло с общо тегло 6,5 грама на обща стойност 130 лв.. Той ще лежи 1 година в пандиза.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР