Петима българи стоят зад най-мащабната схема за източване на социални

...
Петима българи стоят зад най-мащабната схема за източване на социални
Коментари Харесай

Измамата за милиони в Англия: Видеа показват как българите хвърлят пачки и живеят в лукс

Петима българи стоят зад най-мащабната скица за източване на обществени помощи в Англия и Уелс. В продължение на близо четири години те са източвали с подправени документи пари за така наречен повсеместен заем - обществена помощ за небогати и безработни. 

Обвиняемите възнамерявали огромната машинация в продължение на години

Обвиняемите са Галина Николова, на 38 година, Стоян Стоянов, на 27 година, Цветка Тодорова, на 52 година, Гюнеш Али, на 33 година, и Патриция Панева, на 26 година Те са възнамерявали огромната машинация с пране на пари в продължение на години.

Снимка: bTV

За задачата групата е подавала хиляди подправени молби за повсеместен заем, като е употребила крадени самоличности на действителни хора. Участниците са предложили консултациите си на искащи да се записват в системата за помощи.

Нови разкрития за българите, направили най-мащабната скица за източване на помощи във Англия

При обиска в домовете на им полицията е разкрила пачки със 750 000 английски лири. Парите са получени през 6000 подправени заявки, част от тях подадени през откритите 900 мобилни устройства, стотици формуляри за кандидатстване, натъпкани в кашони. Присвоената сума е общо 54 млн. английски лири или към 63 млн. евро.

Снимка: bTV

Какви са реакциите в обществените медии и измежду британците?

Най-голям отзив новината откри измежду почитателите на ТикТок. В стотици видеокоментари се посочваха клипчетата, открити в телефоните на един от обвинените, на които хвърлят банкноти от 20 паунда из жилището на един от обвинените. 

Открити са и други клипчета, на които се е вижда първокласният живот на българите на гърба на британската обществена система.

Близките на момчето молят страната да не го екстрадира

Разкритията станаха мотив за това да се повдигне още веднъж въпросът със обществените помощи във Англия. По публична информация, за миналата година са предотвратени опити за измами за стотици милиони английски паунди. Един от най-гледаните видео мнения в ТикТок по тематиката слага въпросът дали не би трябвало да се затегне контролът при даването на сходни помощи.

Сред мненията не липсват и въпроси за това дали Галина Николова, Стоян Стоянов, Цветка Тодорова, Гюнеш Али и Патриция Панева ще получат обективна присъда или ще се разминат с минимално наказване, откакто са се признали за отговорни в съда.

Жертвата на схемата е 81-годишна жена, която им е дала 14 000 евро

На 27 май ще станат ясни присъдите на участниците в огромната лъжлива скица.

 Българи източиха над 50 млн. паунда от обществени помощи във Англия (СНИМКИ) Светът 3 мин. Българи източиха над 50 млн. паунда от обществени помощи във Англия (СНИМКИ)  По следите на милионите: Тарторът на бандата, източила милиони – с бизнес в центъра на Пловдив България 3 мин. По следите на милионите: Тарторът на бандата, източила милиони – с бизнес в центъра на Пловдив  23-годишен българин е пред екстрадиция поради обвинявания за финансови измами Тази сутрин 3 мин. 23-годишен българин е пред екстрадиция поради обвинявания за финансови измами  Арестуваха българи за „ ало “ машинация в Гърция България 1 мин. Арестуваха българи за „ ало “ машинация в Гърция  Българи източиха над 50 млн. паунда от обществени помощи във Англия (СНИМКИ) Светът 3 мин. Българи източиха над 50 млн. паунда от обществени помощи във Англия (СНИМКИ)  По следите на милионите: Тарторът на бандата, източила милиони – с бизнес в центъра на Пловдив България 3 мин. По следите на милионите: Тарторът на бандата, източила милиони – с бизнес в центъра на Пловдив  23-годишен българин е пред екстрадиция поради обвинявания за финансови измами Тази сутрин 3 мин. 23-годишен българин е пред екстрадиция поради обвинявания за финансови измами  Арестуваха българи за „ ало “ машинация в Гърция България 1 мин. Арестуваха българи за „ ало “ машинация в Гърция
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР