Пети поред завод в България – за продукти за електроснабдяване

...
Пети поред завод в България – за продукти за електроснабдяване
Коментари Харесай

Нов завод в Петрич успокоява премиерската тревога от световната рецесия

Пети подред цех в България – за артикули за електроснабдяване и електрообзавеждане в Петрич, откри във вторник международният водач в производството на такива детайли АББ. На церемонията участва министър председателят Бойко Борисов, който повтори тезата си от рязането на лентата на цех на предприемача Кирил Домусчиев в Пещера, че ежедневното разкриване на фабрики е рецептата му против рецесията в Европа. Сега министър-председателят разшири размислите си до международната криза.

" Още преди една година с министър Владислав Горанов започнахме да се тревожим за рецесията, в която влиза светът, само че в случай че единствено се тревожиш и не правиш нищо, то не те чака нищо положително ", разяснява Борисов.

" На фона на офанзивата с дрон над Саудитска Арабия и отварянето на Федералния запас от президента Тръмп, ние откриваме фабрики. Такъв открихме и през вчерашния ден в Пещера. Затова звучи хумористично да се приказва за неуспех ", отвърна министър председателят критикуващите го.

" Пети цех на АББ в България с 420 нови работни места, 130 от които са наети единствено през последния месец. Продължавайте да строите и шести и мисля, че това е методът, по който ще се оправим с рецесията - с нови фабрики и квалифицирана работна ръка “, съобщи още той.

Петрич ще е на час път от София
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР