Пети ден продължават боевете между украинските и руските сили край

...
Пети ден продължават боевете между украинските и руските сили край
Коментари Харесай

Командващият украинските сухопътни войски призна за „значително влошаване“ на източния фронт

Пети ден не престават боевете сред украинските и съветските сили край град Авдеевка. В града, където преди войната живееха близо 31 000 души, в този момент са останали към 1600 цивилни. Както Русия, по този начин и Съединените щати дефинираха повишаването на насилието в региона на Авдеевка като нова съветска атака. А съгласно командващият сухопътните войски на Киев Олександър Сирски сраженията по северната част на източния фронт на Украйна " доста са се влошили ".От своя страна президентът на Украйна Володимир Зеленски поздрави бойците, защитаващи страната си и благодари за помощта от съдружниците на Киев.
Благодарен съм на всички наши сътрудници, които предоставиха нови пакети с военна помощ. Противовъздушна защита, артилерия, безпилотни самолети, бронирани транспортни средства и други продукти. Светът знае какво възнамерява Русия и на какви терористични офанзиви е способна. Знаем по какъв начин да реагираме на дейностите на окупатора. И ние ще отговорим уверено.
Володимир Зеленски - президент на Украйна

Министерството на защитата на Русия съобщи, че противовъздушните елементи на страната са унищожили 27 украински безпилотни летателни апарата над Русия. Не е имало вреди или ранени. Осемнадесет от безпилотните самолети са били свалени над Курската област в Южна Русия. Киев не даде неотложен коментар. А назначеният от Москва губернатор на Севастопол Михаил Развожаев заяви, че съветският Черноморски флот организира обучение край крайбрежията на Кримския полуостров.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР