Пети ден продължава участието на военнослужещи от състава на 101-ви

...
Пети ден продължава участието на военнослужещи от състава на 101-ви
Коментари Харесай

Военните показаха бедственото положение в Смолянско

Пети ден продължава присъединяване на военнослужещи от състава на 101-ви Алпийски полк в разчистването на снега по пътищата на Смолянска област. Още в 6,30 часа модулът за деяние при зимни условия стартира работа по прокарването на път от прохода Превала до село Стойките. В работата вземат участие 22-ма военнослужещи. След съвещанието на спешния щаб на военнослужещите е предоставено да обезпечат проходимостта на пътя от Смолян през прохода Превала, където снежната завивка е към 60 см.

Те употребяват роторен снегорин и полева земекопна машина, с цел да разчистват снежните навявания и падналите дървета. Действията им се управляват от командира на полка полковник Димитър Кацаров. Към момента те съвсем са пробили пътя и от другата страна до хотелите преди Стойките. В събота военните от Алпийския полк участваха в разчистването
Те извличаха закъсали коли и разчистваха пътното платно от снега и падналите дървета. Тази нощ бе отворен пътят Пампорово – Смолян и придвижването към този момент се реализира без вериги. Остава лимитирано придвижването в сектора от село Стойките към Пампорово, където към момента е наложително прекосяването с вериги.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР