Петербургският икономически форум се наложи като едно изключително интересно събитие

...
Петербургският икономически форум се наложи като едно изключително интересно събитие
Коментари Харесай

Днес започва Петербургския международен икономически форум - 2021

Петербургският стопански конгрес се наложи като едно извънредно забавно събитие в света на стопанската система и бизнеса от към този момент повече от 20 години. От 2006 година той стана още по-респектиращ заради поемането на патронажа му персонално от Президента на Руската федерация господин Путин.

Това извънредно авторитетно събитие събира на срещи  в залите си водещи в света политици и предприемачи, на които се дефинират и разискват най-важните проблеми, стоящи както пред Русия, по този начин и пред разрастващите се пазари и най-общо пред света. На тези полемики се прави опит за привличане на вниманието към нужните старания на международната икономическа общественост за реализиране на общи цели и намиране на разнообразни разновидности за решение на съществуващи проблеми с общо човешко значение.

          Самият Форум е проведен по този начин, че всички събития са във формат на разнообразни по тип панелни сесии, като кръгли маси, теле диспути, настоятелен закуски или бизнес разговори. На тях се разискват най-много икономическите връзките на Русия с обособените страни в света. Във Форума постоянно вземат участие най-големите съветски компании, а също и  задгранични компании, които имат интерес към големия съветски пазар. Тук тези компании могат да  показват своите артикули и услуги в особено проведени тематични зони за делово другарство, които се радват на огромен интерес.

          Традиционно участници в Петербургския интернационален стопански конгрес са с изключение на известни представители на съветския и задграничния бизнес, още и ръководители на интернационалните организации, публични лица, специалисти, учени и публицисти. Като най-силен в дългата история на това удивително събитие се регистрира изданието му през 2019 година, когато участниците бяха повече от 17 000 от общо 143 страни. Такива грандиозни събития са извънредно редки в актуалния свят.

          В програмата на започващият през днешния ден Форум е планувано обсъждане на въпроси свързани със международната и съветската стопанска система, обществени въпроси и изключително сензитивните в последните месеци за човечеството тематики за развиването на новите технологии.

          В главната делова стратегия на ПМЭФ-2021 са планувани повече от 100 мероприятия в четири тематични направления, свързани със положението на международната стопанска система, стопанската система на Русия, обществените проблеми изострили се в последните години, както и мястото на технологиите в актуалния свят. Те всички са обединени под общата концепция „ Отново дружно в стопанската система на новата действителност ”. Под това тематично послание  за участниците и гостите на Форума ще бъдат проведени няколко любопитни разисквания по най-актуалните тематики от  последните години. Такива ще бъдат Регионалния съвещателен конгрес с название „ Деловите двайсет ”, форумът „ Юниор ”, Младежкия стопански конгрес, Форума на изобретателния бизнес, форума „ Лекарствена сигурност ”  и други

          Важно е да се означи, че уредниците на Петербургския стопански форум  2021 са се постарали да основат в неговите рамки условия за осъществяване на смислени и забавни полемики и договаряния по въпроси с оптимално необятен набор. Участниците на това впечатляващо  събитие в Санкт Петербург ще разискват още тематики свързани със зелената сила,  венчър инвенстициите, бизнеса посредством електронна търговия в пост пандемичния наш свят, промишлената гражданска война и цифровата стопанска система, де карбонизацията и въпросите на екологичните производства, методите за развиване на националните системи за опазване на здравето.

 За света ще бъдат осветени взаимоотношенияга  между      страните участващи в огромните стопански блокове БРИКС – политичски клуб сред, , ,  и  (Brazil, Russia, India, China, South Africa). и ШОС - Шанхайската организация за сътрудничество - регионална , учредена  от водачите на , , , ,  и . Особено забавни се чака да бъдат диалозите по темата  Арктика и още доста други!

          Както постоянно до в този момент Русия за следващ път има намерение да направи нещо извънредно. Тя провежда този конгрес като първо от повече от година офф лайн събитие, демонстрирайки превъзмогването и успеха над COVID-19  Ако съдим по реакцията на света Форумът ще има величествен триумф.

          В България деликатно се следи развиването на съветската задача за миротворчество и сливане. Особено значими за България са въпросите свързани с енергийната политика, защото за нея е значимо да резервира своето присъединяване в системата на международното обезпечаване на сила. Тази тематика е мощно сензитивна точно в този момент, когато строителството на газопровода „ Северен поток 2 ” е към този момент в действителност решене въпрос.

          Очаква се на провеждащия се в Русия Международен конгрес най-хубавите експерти, политици и предприемачи да намерят общи позиции по въпросите на взаимното развиване на международната стопанска система, енергетика и логистика, макар голямото количество от несъгласия насъбрани сред международните водачи напоследък.

Никой не се съмнява, че Международен стопански конгрес в Петербург за следващ път ще даде отлична опция за градивно и благожелателно придвижване на страните една против друга.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР