Петер Страчар [General Electric] Още по темата General Electric намалява

...
Петер Страчар [General Electric] Още по темата General Electric намалява
Коментари Харесай

Петер Страчар поема управлението на GE в Европа

Петер Страчар

[General Electric] Още по тематиката
General Electric понижава годишната си планирана облага

Корекцията във финансовите прогнози на компанията се дължи на едва показване през третото тримесечие
24 окт 2017
Активистът Нелсън Пелц ускорява въздействието си в General Electric

В борда на компанията влиза капиталовият шеф на фонда Trian, който държи 0.82% от индустриалния конгломерат
10 окт 2017 Петер Страчар е новият основен изпълнителен шеф и президент на бизнеса на американския промишлен конгломерат General Electric (GE) за целия район Европа. Той наследява на поста Марк Хътчинсън, който се отдръпва от компанията, считано от 1 януари, предава Reuters.

От 2013 година насам Страчар управляваше активността на GE в Централна и Източна Европа, като отговаряше за тактиката за напредък на концерна в района и ръководеше екип от над 20 хиляди души, заети в произвеждане, доставки, продажби и други действия. Преди да стане част от екипа на GE, чешкият управител е бил президент на основаната в Лихтенщайн Hilti Corporation за бизнеса й в Азиатско-Тихоокеанския район. На новата си позиция Страчар ще се регистрира пред Алекс Димитриев, който е президент и основен изпълнителен шеф на подразделението за световен напредък на GE – Global Growth Organization.

Европа е най-големият пазар на индустриалния конгломерат отвън родните Съединени американски щати, като все още чиновниците му в района са над 92 хиляди, ситуирани в над 900 местоположения. Годишните доходи от европейския бизнес са за над 20 милиарда $. В Европа са подадени и към 30% от заявките за световни патенти на GE, се показва в формалното известие на групата във връзка назначението на Страчар.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР