Петел продължава да следи напрегнатата обстановка в Косово.Премиерът на Косово

...
Петел продължава да следи напрегнатата обстановка в Косово.Премиерът на Косово
Коментари Харесай

Премиерът на Косово: Вучич и Петкович са главните виновници за безредиците

" Петел " продължава да следи напрегнатата конюнктура в Косово.

Премиерът на Косово Албин Курти реагира на събитията от последните часове в Северната част на Косово посредством видеообръщение. Той сподели, че преди използването на разпоредбите за взаимност със Сърбия " незаконни сръбски структури на север започнаха да блокират пътищата ", съобщи БГНЕС.

Той упрекна сръбския президент Александър Вучич и шефа на Службата за Косово и Метохия Петра Петкович за актуалната обстановка в Северно Косово. Курти сподели, че " държавното управление на Косово е демократично и прогресивно, което обича, почита и ползва закона и конституционността, мира и сигурността за всички жители без разлика ". „ Органите за реда и сигурността на нашата страна събират информация, следят обстановката и ще работят в отбрана на закона и жителите, нашия суверенитет и териториална целокупност “, сподели Курти, представен от RTK.

В северната част на Косовска Митровица в неделя следобяд прозвучаха сирени за въздушна офанзива. Това се случи единствено няколко часа, откакто президентът на Сърбия Александър Вучич се обърна към обществеността с главното обръщение, че " в случай че албанците не желаят мир, Сърбия ще победи ", т.е. в навечерието на въвеждането на реципрочните ограничения, осъществяването на които би трябвало да стартира довечера в среднощ и които допускат непризнаване на персоналните карти на Република Сърбия на граничните пунктове.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР