Петел получи позицията на АГ-то във Варна по повод смъртта

...
Петел получи позицията на АГ-то във Варна по повод смъртта
Коментари Харесай

Ето каква е официалната позиция на АГ-то във Варна по повод смъртта на младата родилка Биляна

" Петел " получи позицията на АГ-то във Варна във връзка гибелта на младата родилка Биляна. Публикуваме я без редакторса интервенция:

" На 30.09.2017 г в 7:17 ч.след второ повикване (по данни на околните БМП е била извикана към 3:00 - 3:15 ч заради мощни болки в корема) с превоз на ЦСМП - гр. Варна в " СБАГАЛ - Проф. доктор Димитър  Стаматов - Варна " ЕООД постъпва родилка в извънредно тежко общо положение. По данни на екипа и родилката е настъпило прибързано раждане в дома, при неизяснени условия, на едно новородено с признаци на живот, от женски пол, с тегло 2130 гр. и евентуална възраст сред 32-34 гестационна седмица, което е в доста тежко общо положение. Родилката е приета в болница от дежурния екип акушер-гинеколози и дежурния реаниматор. Новороденото е признато от екипа на профилираното неонатологично поделение в СБАГАЛ в извънредно тежко положение с данни за тежък аспирационен синдром и белодробен кръвоизлив. 

По анамнеза на родилката и околните й, същата е със сърдечна трансплантация (декември 2015 г.), положение след отменяне на трансплантираното сърце, полиорганна непълнота в предишното, сърдечна непълнота трети - четвърти функционален клас. При прегледа на съпътстващата здравна документи се открива, че ежемесечно е била на консултация в клиниката, където й е транплантирано сърцето, била е под диспансерно наблюдаване и постоянно е посещавала кардиолог от гр. Варна. В нито един от документите не се показва, че пациентката е била бременна. По данни на родителите те също не са знаели до последно за бременноста й.  При такива случаи бременността е безусловно противопоказна заради високия риск за живота на пациентката. 

След превеждане на родилката в родилна зала и от последващия обзор на дежурния екип се открива настъпило раждане с леки разкъсвания и арестувана плацента. Извършена е екстрация на плацентата, а разкъсванията са възобновени атравматично и без следващо генитално кървене. Пациентката е била унесена (сопор), с очевидно лилави устни. Кръвното налягане измерено от незабавния екип на спешна помощ при превозването е било 30/0 и е отразено в съответната документи. Предприети са незабавно всички реанимационни мероприятия за преодоляване на положението. Поради тежкото общо положение родилката е интубирана в 7:25 ч. и сложена на изкуствена белодробна вентилация. В 7:55 ч. за пациентката са извикани консултанти от МБАЛ " Св. Марина " гр. Варна и са подхванати безусловно всички реанимационни мероприятия за стабилизиране на положението на родилката. Въпреки напъните на екипа, изразената сърдечна непълнота в ранния следродилен интервал се задълбочава и родилката наново изпада в положение на сърдечен арест. Въпреки траялите лечебни мероприятия, пациентката не възвръща ефикасна сърдечна активност и е с белези на трайни увреждания, като гибелта е маркирана в 09:15 ч. на 30.09.2017г.

По наше мнение, заради тежката сърдечна непълнота трети
четвърти функционален клас, приложените епикризи за сърдечната
трансплантация и забележимото и тежко повредено общо положение се нуждае
от хоспитализация в лечебно заведение с трето равнище на подготвеност на
централна реанимация. Според Наредба № 12/ 30.12.2015г. на Министерство на здравеопазването за
одобряване на Медицински стандарт „ Спешна медицина ” раздел 2 за
медицински триаж т.9.4 се отнася:
„ 9.4. Транспортният медицински триаж е произлязъл медицински триаж на
мястото на случая, който се прави от мобилен екип на незабавна
здравна помощ и включва установяване на най-подходящото направление
за превозване, транспортно време и маршрут за незабавен примитивен
превоз до приемно лечебно заведение, съобразено с избраната
триажна категория на пациента. ”
В Раздел 5 превоз на незабавния пациент:
„ 2.1.7.6. Приоритет при избора на направление за превозване в
процеса на незабавния примитивен превоз е настаняването на незабавния
пациент в приемно лечебно заведение, което поддържа конструкция за
незабавна здравна помощ, в съотвествие с условията на този
стандарт, осигуряваща най-висока подготвеност и благоприятни условия за
лекуване на съответното незабавно положение при пациента при оценен
транспортен риск според от прогнозното транспортно време. ”

За страдание се откриха хора, които на гърба на тази персонална покруса на фамилията, не се поколебаха да клеветят и популяризират погрешна информация по случая за да дискредитират управлението и екипа на СБАГАЛ. В нашата болница работят едни от най-хубавите експерти, потвърдени експерти и, считаме, че сходни недоброжелателни атакине вършат чест, на тези, които ги провеждат. 

Управителят на СБАГАЛ, проф. доктор Е. Ковачев, д.м.н. и екипът на АГ болница, борил се за живота на младата родилка показват искренни съболезнования и ще постави всички старания за спасяването на живота на новороденото.

Управител:
/проф. доктор Е. Ковачев,дмн./ "

Важно! Това дълго време никой не ни го е казвал, а е толкоз значимо! Никога не носете облекла, които са били..

Влез и виж!



Влез в този момент в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои другари във "Фейсбук " -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

https://www.facebook.com/groups/157731821468957/



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР