Петчасовите преговори между Москва и Киев по повод въоръжения конфликт

...
Петчасовите преговори между Москва и Киев по повод въоръжения конфликт
Коментари Харесай

Как ще плати Русия за операцията, питат се местни медии

Петчасовите договаряния сред Москва и Киев във връзка въоръжения спор в Украйна не доведоха до пробив, само че не завършиха и с неуспех. Никоя от страните не разкри детайлности за контрактуваното, разяснява вчерашния разговор съветският в. " Известия ".

Леонид Слуцки от съветската делегация изясни, че договореностите занапред би трябвало да бъдат " одобрени в столиците " преди идващ преговорен кръг. А на интернационалния фронт няма нищо ново - все нови страни се причисляват към глобите против Русия, написа изданието.

Държавната дума готви в тази връзка начинания за поддръжка на бизнеса и популацията. Путин наложи през вчерашния ден контрасанкции, ориентирани съгласно специалисти против оттока на капитали и целящи да стабилизират рублата. Банкери и финансисти предлагат хората да не се тревожат. Но глобите против съветския галактически бранш крият риск от действителни вреди и сметката сигурно ще бъде показана на Европа, прибавя " Известия " в серия материали за последствията от експанзията на Москва в прилежащата страна. 

Цитирани в тях аналитици утвърждават ограниченията на съветските управляващи, задължили да вземем за пример експортьорите да продават 80 % от валутните си облаги и вдигнали основната рента на 20 %. 

Войната, стартирана от Владимир Путин, продължава. А глобите към този момент директно се отразяват на съветската стопанска система, разяснява " Медуза " вчерашните исторически максимуми на задграничните валути на Московската борса (109 рубли за $, 122 рубли за евро).

Указът на Путин в действителност стопира всички парични преводи зад граница. Как ще си платите за " Нетфликс "? Как ще си платите сметките за жилище в друга страна? Как ще платите, в случай че детето ви учи в чужбина? Чака ни висока инфлация и недостиг на жизненоважни артикули. Колко ще трае това - не се знае. А какво следва - зависи от това какво ще прави Русия в Украйна, декларира пред новинарския уебсайт банковият специалист Василий Солодков.

Парите в Русия мощно нарастнаха. Днешните лихви са в действителност забранителни. Едва ли някой ще дръзне в този момент да вземе дълготраен заем, предвижда " Комсомолская истина ".

Заради непостижимите заеми доста бизнеси ще затворят, ипотечните заеми ще бъдат парализирани, доверието на вложителите ще бъде изгубено за дълго време. Пропукват се самите основи на модерната цивилизована стопанска система в Русия - това наподобява на наближаващо цунами, сигнализира в изявление за " Свободная преса " финансистът Максим Кривелевич. " Последният съветски цар също имаше доста пари. И по какъв начин свърши всичко това? ", припомня политологът Алексей Неживой.

Председателят на Съюза на потребителите в Русия Пьотър Шелишч предсказва в " Новая газета " значително повишаване на вноса, недостиг на аварийни елементи за най-различна техника, нееднократен скок на потребителските цени. Но се надява да не се стигне до ембарго върху доставките на задгранични медикаменти в Русия (58 на 100 от препаратите в обращение) - това би означавало " доста хиляди предотвратими смъртни случаи и инвалидности ". 

Всички някогашни соцстрани се стремяха към участие в НАТО заради боязън от Русия - и в този момент потвърдихме, че без НАТО е смъртно рисково да бъдеш наш комшия, разяснява той нашествието в Украйна. Според съветския държавник всички жители би трябвало да приканват Путин неотложно да спре военните дейности и да търси мирни решения на проблемите с Киев.

Щом западните страни ни отрязват от финансовите пазари, Русия може да ги отреже от стоковия поток, декларира пред " Взгляд " анализаторът Владимир Ананиев.

Икономиката на страните в Европа - и бизнесът, и потребителите, зависи от енергийните запаси. Теоретично, в случай че съветският експорт на нефт и газ за Европа спре, част от европейските предприятия просто няма да могат да работят, а токът за популацията ще нарастне. Да не забравяме металите, селскостопанската продукция и доста други неща. Докато не са прекратени комерсиалните връзки, валутният пазар в Русия няма да бъде погубен, разсъждава специалистът.

" Ядрените " антируски наказания на практика не засегнаха петролно-газовия експорт на Русия. Западът откри в тях дупка, която ще даде на Русия опция да поддържа валутния баланс, написа " Независимая газета ". 

И за Съединени американски щати, и още повече за Европейски Съюз налагането на наказания, ограничаващи доставките на горива от Русия, е табу - най-малко до момента в който петролът и газът са извънредно скъпи, а в Европейски Съюз има дефицит на енергоносители. Затова всички досегашни канали за заплащане на съветския енергиен експорт наподобява ще работят през цялата 2022 година, даже в случай че в околните няколко седмици военната интервенция на Русия в Украйна продължи, предвижда бизнес аналитикът Антон Биков.

Междувременно московчани обсаждат валутните банкомати, първокласните артикули и процесорите нарастват, само че в другите магазини към този момент няма суматоха и дефицит на артикули. Тъгува единствено светският елит. За останалите шокът май се отсрочва до април, установи в репортаж РОСБАЛТ. 

Агенцията обаче цитира и " напълно не подслушани особено " мнения на столични водопроводчици. " Ясно ли ти е, че в този момент няколко години всички ще си смучем лапите " като гладни мечки през зимата, възкликва единият. Друг отвръща: " Значи си склонен Русия да бъде унищожена? ". РОСБАЛТ вижда в двамата въплъщение на " двете Русии ", стоящи през днешния ден " замислени " край канализационния люк.  
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР