Петър Стойчев стана първият българин, преплувал протока Гибралтар с текстилен

...
Петър Стойчев стана първият българин, преплувал протока Гибралтар с текстилен
Коментари Харесай

Петър Стойчев преплува Гибралтарския проток

Петър Стойчев стана първият българин, преплувал протока Гибралтар с текстилен бански и без неопрен. Това са разпоредбите на Oceans Seven – седемте най-трудни маратона в света. По този метод той се трансформира и в първият български плувец, приключил сполучливо три от седемте маратона.

Стойчев измина дистанцията от европейския бряг в испанския град Тарифа до африканския бряг в Мароко за 3 часа и 46 минути. Изминатото разстояние по GPS-а на лодката е 16.4 км.

„ Щастлив съм, че плуването ми приключи сполучливо и благодаря на всеки един от вас за уважението и поддръжката. Гордо мога да заявя, че към този момент съм единственият българин с три преплувани маратона от Oceans seven – Ламанша, протокът Кук и протокът Гибралтар. Остават още четири маратона. През месец май възнамерявам да преплувам канала Молокай в Хавай – най-дългият и тежък маратон от седемте. Респект към професионализма и всеотдайността на моя екип. Иван Златинов и Красимир Туманов, благодаря ви! Също по този начин благодаря на моето семейство, което е с мен тук в Тарифа и ме поддържаше! Благодаря и на всички сътрудници, които застанаха зад нас “, съобщи Петър Стойчев, представен от Sport PR Events Managment.

Останалите маратони от Oceans Seven са Северният канал сред Ирландия и Шотландия, протокът Цугару в Япония и каналът Каталина сред остров Санта Каталина и Лос Анджелис.

Само преди месец Петър Стойчев стана и първият българин, преплувал протока Кук, свързващ Южния и Северния остров на Нова Зеландия.

Наскоро Стойчев беше определен от Международната федерация по плуване да бъде част от Техническия комитет по плуване на. За първи път българин е номиниран в тази роля за най-големия състезателен конгрес.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР