Петър Стойчев стана първият българин, преплувал протока Гибралтар по правилата

...
Петър Стойчев стана първият българин, преплувал протока Гибралтар по правилата
Коментари Харесай

Петър Стойчев преплува и Гибралтар, стана първият българин с 3 маратона от Oceans seven

Петър Стойчев стана първият българин, преплувал протока Гибралтар по разпоредбите на Oceans seven - с текстилен бански костюм, без неопрен. По този метод е и  първият български плувец, приключил сполучливо три от седемте най-трудни маратона в света, сформиращи Oceans seven. 

Стойчев измина дистанцията от европейския бряг в испанския град Тарифа до африканския бряг в Мароко за 3 часа и 46 минути. Изминатото разстояние по GPS-а на лодката е 16,4 км.

" Щастлив съм, че плуването ми приключи сполучливо и благодаря на всеки един от вас за уважението и поддръжката. Гордо мога да заявя, че към този момент съм единственият българин с три преплувани маратона от Oceans seven - Ламанша, протока Кук и протока Гибралтар. Остават още четири ", разяснява Петър Стойчев.

" През месец май възнамерявам да преплувам канала Молокай в Хавай - най-дългия и тежък маратон от седемте. Респект към професионализма и всеотдайността на моя екип. Иван Златинов и Красимир Туманов, благодаря ви! Също по този начин благодаря на моето семейство, което е с мен тук в Тарифа и ме поддържаше! Благодаря и на всички сътрудници, които застанаха зад нас ", добави Стойчев, представен от Sport PR Events Managment.

Останалите маратони от Oceans seven са Северният канал сред Ирландия и Шотландия, протокът Цугару в Япония и каналът Каталина сред остров Санта Каталина и Лос Анджелис.

Само преди месец Петър Стойчев стана и първият българин, преплувал протока Кук, свързващ Южния и Северния остров на Нова Зеландия. 

2024 г. се обрисува извънредно сполучлива за българина, приет за най-успешен играч в света по плувен маратон. Наскоро Стойчев бе определен от Международната федерация по плуване (World Aquatics) да бъде част от екипа на Техническия комитет по плуване на Олимпийските игри в Париж.

За първи път българин е номиниран в тази роля за най-големия състезателен конгрес. След четири участия като играч, във Франция Стойчев ще взе участие на петите си Олимпийски игри, само че към този момент в нова роля край олимпийския басейн.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР