Петър Стойчев беше избран от Международната федерация по плуване (World

...
Петър Стойчев беше избран от Международната федерация по плуване (World
Коментари Харесай

Петър Стойчев влиза в Техническия комитет по плуване за Париж 2024

Петър Стойчев беше определен от Международната федерация по плуване (World Aquatics) да бъде част от екипа на Техническия комитет по плуване на Олимпийските игри в. За първи път българин е номиниран в тази роля за най-големия състезателен конгрес.

„ За мен е чест и отговорност да съставлявам България в тази роля на Олимпийски игри. Приемам номинацията от World Aquatics като огромно самопризнание и за мен, и за страната ни. Благодаря на Международната федерация по плуване, на Българска федерация плувни спортове и на всички, които ме поддържаха “, съобщи Петър Стойчев.

Той е притежател на Световната купа по плувен маратон 11 следващи години (от 2001 до 2011 г.) и е приет за най-успешния играч в света по плувен маратон. Световен първенец по плуване на 25 км в открити води в Шанхай през 2011 година Стойчев е първият българин, признат в Международната зала на плувната популярност в Съединени американски щати.

Петър Стойчев взе участие четири пъти на Олимпийски игри като играч. В Сидни 2000 и Атина 2004 започва на 400 и 1500 м свободен жанр. Той е знаменосец на България на Олимпийските игри в Пекин 2008. Завършва на 6-о място в олимпийското маратонско плуване. Класира се и на четвърти Олимпийски игри, а в Лондон 2012, малко преди да навърши 36 година, финишира 9-и в плуването на 10 км в открити води.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР