Петър Курумбашев, член на Делегацията на българските социалисти в Европейския

...
Петър Курумбашев, член на Делегацията на българските социалисти в Европейския
Коментари Харесай

Петър Курумбашев е един от организаторите на дни на водородните технологии в София

Петър Курумбашев, член на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент, е един от уредниците на Hydrogen Summit – Среща на високо равнище по въпросите на водорода, която ще се организира на 28 май (понеделник) от 10:00 часа в зала 8 на Националния замък на културата.
На 27 май от 11:00 часа на площад „ България “ пред НДК (от страната на площад „ Баба Неделя “) поданици и посетители на София ще могат да тестват два водородни автомобила (Toyota & Hyundai), да прегледат зарядна станция за водород, както и да прегледат два водородни автомобила, направени от студенти в Техническия университет в София и Русенския университет.

Обучаващи от учебен център “Технократи” (технологичен учебен център за деца и младежи) ще срещнат деца и възрастни с бъдещето, което носят възобновимите енергийни източници посредством забавни и на практика опити, включващи слънце, вятър и вода. Фокусът ще бъде върху разделянето на водата на съставните ѝ водород и О2 и задвижването на мини автомобил посредством водород. Обучаващите ще направляват децата, като изясняват всеки детайл от процеса и ще ги предизвикват сами да опитват. Едновременно с практиката, децата ще добият и скъпи теоретични знания по въпросите на зелената сила и бъдещето на международната стопанска система и енергетика.

Участие в откриването на 27 май от 11:00 часа ще вземат Петър Курумбашев, член на Европейския парламент, Барт Биебуйк, изпълнителен шеф на Съвместното дружество „ Горивни кафези и водород “ (публично-частно партньорство сред Европейската комисия, европейската индустрия и европейската научноизследователска общност), Ангел Попов, заместник-министър на превоза, осведомителните технологии и известията, проф. Евелина Славчева, шеф на ИЕЕС – Българска академия на науките, проф. Костадин Костадинов от Министерство на образованието и науката.

В 18:00 часа в неделя двата водородни автомобила ще бъдат част от изпращането на зрелостниците от 73 СУ „ Владислав Граматик “ и Националната финансово-стопанска гимназия в София (с водородните коли ще бъдат превозени зрелостници от двете училища).

Конференцията на високо равнище по въпросите на водорода стартира в 10:00 часа на 28 май (понеделник) в зала 8 на НДК. Събитието е проведено от Съвместното дружество „ Горивни кафези и водород “ (публично-частно партньорство сред Европейската комисия, европейската индустрия и европейската научноизследователска общност), Петър Курумбашев, член на Делегацията на българските социалисти в Екологичен потенциал, Българската академия на науките, Министерство на превоза, осведомителните технологии и известията, Министерство на образованието и науката и Столична община. Събитието е част от календара на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз и е проведено във връзка 10-годишнината на Съвместно дружество " Горивни кафези и водород " – европейско публично-частно партньорство, което работи за ускореното нахлуване на технологиите за горивни кафези и водород на пазара. Тези технологии имат голям капацитет за декарбонизиране на превоза и необятната гама от доставки на сила.

Технологиите способстват за понижаване на излъчванията на парникови газове, разрешават повишението на каузи на възобновимите енергийни източници и заради успеваемостта си доста понижават общото ползване на сила.

Дни на водорода ще се проведат и в Стара Загора (30 май) и Благоевград (31 май).

Презентационен семинар „ Водородните технологии – от фантазии до действителност “, ще се организира на 30 май в Стара Загора (Мол „ Галерия “, равнище 2). От 15:00 до 17:00 часа пред Мол „ Галерия “ ще има опция за тест драйв на водороден автомобил.

В Благоевград на 31 май 2018 година (четвъртък) ще се организира Регионален конгрес по водородни технологии. Началото на програмата ще бъде сложено в 12:00 часа пред зала „ 22 септември “.

На 1 юни от 11:00 часа пред постройката на Българската академия на науките в София (до Народно събрание) ще се състои събитието „ В света на водорода “. Жители и посетители на столицата ще имат опция за тест драйв на водороден автомобил, ще бъде демонстрирано и задвижването на водородни коли-играчки.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР