Петър Христов Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE

...
Петър Христов Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE
Коментари Харесай

Убитият Петър Христов е взел поръчки за 50 млн. лв. от държавата


Петър Христов

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Table Normal " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}
“Политтрейд кънстръкшън” на разстреляния предприемач Петър Христов е спечелила публични поръчки за над 50 млн.лв от страната и общините за последните пет години, излиза наяве от информация от Агенцията по публичните поръчки, представена от вестник “24 часа “.

Строителството на депото за боклуци във Велико Търново е най-мащабният план, в който сдружението на предприемача е взело участие. Обектът бе открит през 2016 година Христов ориентира бизнеси към публичните поръчки през 2012 година, а през 2014 година към този момент се занимава и с инженеринг на инфраструктурни планове. Компанията му взе участие в консорциуми и с други сдружения.

Последната смяна в партидата на “Политтрейд кънстръкшън “ се случва три седмици преди убийството. На 20 декември компанията влиза в холдинговото сдружение “Пропъртис мениджмът груп “, която е благосъстоятелност на щерка му Михаела.

Преди ден шефът на парламентарната група на ГЕРБ и някогашен вътрешен министър Цветан Цветанов, прочут с близостта си с Христов, разгласи, че той е имал терзание от възможен ответен удар от така наречен тайфа за отвличания на " Наглите ". Както е известно, точно Петър Христов е индивидът, който има главен принос, с цел да се стигне до пробив в следствието на зачестилите преди десетина години отвличания.

Цветанов удостовери, че Петър Христов е бил симпатизант на ГЕРБ. През осем години предприемачът подари 30 000 лв. на ГЕРБ за евроизборите през 2007 година

Каракачанов: Убийството не е инцидентно

В сряда военният министър Красимир Каракачанов изясни пред Нова телевизия, че не е инцидентно, че Петър Христов е погубен тъкмо при започване на българското председателство на Европейски Съюз. “Престъпният контингент има интерес да дискредитира страната тъкмо, когато фокусът на внимание е към България”, счита той.

“Всеки счита, че когато има Европредседателство, че когато има непознати медии, държавното управление ще кляка. Аз мисля, че не е по този начин и не би трябвало да кляка”, сподели Каракачанов.

“Една от версиите по които се работи за убийството на Петър Христов е възмездие поради това, че е бил очевидец по основно дело. С проведената престъпност би трябвало да се работи и да се мачка до край. Страшно е, когато от българските органи изтича информация. Това, че някой може да работи и да прави поръчки от пандиза не е толкоз необичайно. В случая приключването на информация може да е довело до убийството на един човек. В последна сметка обаче наблягам, че това не е единствената версия, по която се работи. Винаги има няколко версии “, добави военният министър.

Според него някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Калин Георгиев “абсолютно непрофесионално “ е разкрил, че Христов има отношение към откриване на бандата на “Наглите “. Георгиев загатна за това през септември предходната година в телевизионно изявление.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР