Петър Бозов - приятел на намушкания в Скопие 29-годишен българин,

...
Петър Бозов - приятел на намушкания в Скопие 29-годишен българин,
Коментари Харесай

Приятел на намушкания българин в Скопие: Полицията ни отби през опасен квартал

Петър Бозов - другар на намушкания в Скопие 29-годишен българин, е станал несъзнателен очевидец на нападението, при което северномакедонски футболни почитатели биха ентусиасти на „ Левски ”, призна самият той пред Нова тв.

Мъжът е потърпевш, откакто бил ударен по главата с кол. Петър е юрист, има лична адвокатска фирма. Той споделя, че нито един от нашите сънародници, пътували с няколко коли, не е проведен почитател, нито част от агитка. Петър отхвърли и да вземат участие в проведени сбивания. По думите на мъжа намушканият Драго е без заплаха за живота. Адвокатът прикани българските управляващи да спомагат за лекуването и превозването му у нас.

„ Около 18 ч. бяхме на входа на Скопие. Преди него всички български коли бяха подробно проверявани за съществуване на оръжия. Тръгна кордон, който ни ескортираше, само че на автомагистралата той се раздра и не бяхме добре охранявани. Преди една отбивка водачът на втората кола ми присветна и спряхме. Попита ме: „ Знаеш ли накъде отиваме? ” и аз споделих „ Да, по маршрута, който „ Левски ” ни е дал ”. До нас спря патрулка и ние ги попитахме: „ Надясно ли ”, а те споделиха: „ Да, давай, давай ”. Точно това се оказа пътят към отбивката за Чаир махала ”, споделя приятелят на намушкания българин. По думите му македонската полиция доста добре е видяла по какъв начин голям брой български коли са се отклонили към въпросния рисков квартал.

След това кошмарът почнал. Около тях се струпала огромна група мъже от албански генезис, които почнали да удрят колите. Там намушкали и Драго - приятеля на Петър.

„ Бяхме бити с железни предмети и бидони ”, спомня си участникът в трагичните събития.

Петър изясни, че полицията им е забранила да снимат. Отказали им и преводач по време на разпитите. В последна сметка превеждал посланикът ни в РСМ. Нападателите в кв. " Чаира " са открити от полицията.

Намушканият Драгомир работи в областта на телекомуникационните услуги, IT експерт е, показа приятелят му.

Междувременно полицията в Скопие е задържала 19 български почитатели за нарушение на публичния ред преди мача сред " Шкупи " и " Левски ", оповестяват от Министерство на вътрешните работи в Северна Македония. По информация на ведомството българите са показали нападателно държание към полицейски чиновници. Около среднощ полицията е задържала и двама почитатели на ФК „ Шкупи ”, които нарушили публичния ред и мир с физическа разпра. Очаква се да им бъдат повдигнати обвинявания. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР