Петък ще започне със слънце и горещо време. Следобед и

...
Петък ще започне със слънце и горещо време. Следобед и
Коментари Харесай

Живакът в термометрите и в петък удря 40 градуса

Петък ще стартира със слънце и горещо време. Следобед и късно вечерта на изолирани места, най-вече в планинските региони, ще се развива купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан вятър, най-вече от северозапад, осведоми MeteoBalkans.

Максималните температури ще са в необятен контрастност и ще са от 33° - 35° в Северозападна България, много по-горещо до 40°С чакаме в Югоизточна България. 

Поради предстоящите мощни гръмотевични стихии е издадено и предизвестие за гръмотевични стихии и обилни превалявания!

Имайте поради, че в огромните градове през летните дни най-добре се усеща градския топлинен остров и действително температурата в централната част на града ще е по-висока!

Съветваме да избягвате дългия предстой на слънце, тъй като топлинните талази са рискови метеорологични феномени, които могат да доведат до проблеми със здравето. През идващите часове се покачва и показателя от пожароопасност.

Времето по Черноморието

След обяд по северното крайбрежие ще се развива купесто-дъждовна облачност и на обособени места ще превали. Ще духа до сдържан вятър от северозапад.

Максимални температури на въздуха ще бъдат –31-34°С, а на морската вода - 26°-28°С. 

Ще следим слаб до сдържан бриз. Вълнението ще е сред 1-2 бала. 

Времето в София

Минималните температури ще се покачат и ще са сред 19-20°С. През деня ще е най-вече слънчево и горещо. Температурите ще се покачат и ще са над 33-35°С.

Времето в планините

Отново ни чака отлично време за разходки и туризъм. Около обяд в масивите от Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и тук-там ще паднат обилни превалявания. Ще духа сдържан, а по откритите и високи елементи и мощен вятър от северозапад. Максималните температури на височина 1200-1300 метра ще надминат 30°С, а на 2000 метра температурите ще бъдат към 23°С.

Времето на Балканите

Остава най-вече слънчево и горещо, като тук-там в Сърбия, Албания, Северна Македония и Централна Гърция, Румъния и България температурите ще надвишат 40°С. 

През идващите 24 часа въздушната маса на Балканите ще остане постоянна и стоплянето ще продължи. Остава доста висок рискът от пожари.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР