Петък 13-ти не се оказа черна котка за властта. Депутатите

...
Петък 13-ти не се оказа черна котка за властта. Депутатите
Коментари Харесай

Със 143 гласа подкрепа правителството Денков/Габриел оцеля при първия вот на недоверие

Петък 13-ти не се оказа черна котка за властта. Депутатите отхвърлиха вота на съмнение против държавното управление Денков/Габриел, пожелан поради политиката в бранш Енергетика. Вотът бе импортиран от парламентарните групи на " Възраждане ", " Българска социалистическа партия за България " и " ИТН ".

В залата на Партийния дом участва и целият състав на Министерски съвет - министър председателят акад. Николай Денков и министрите. 208 депутатите се записаха за съвещанието, като знаково бе неучастието на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който през вчерашния ден съобщи, че еднообразно добре се оправят и като ръководещи, и като съпротива.

Без доста процедурни хватки депутатите минаха към самото гласоподаване.

Народните представители гласоподаваха със 71 гласа " за " и 143 гласа " срещу ", без въздържали се . По парламентарни групи гласуването бе следното: ГЕРБ/СДС гласоподаваха срещу вота на съмнение с 48 гласа, ПП/ДБ с 62 гласа " срещу " и Движение за права и свободи с 33 гласа " срещу ".

За вота гласоподаваха " Възраждане " с 37 гласа " за ", Българска социалистическа партия с 23 гласа, Има Такъв Народ с 10 гласа. " За " гласоподава и самостоятелният депутат Радостин Василев.
 Бойко Борисов пропуща гласуването на вота на съмнение
Бойко Борисов пропуща гласуването на вота на съмнение

От Разград водачът на ГЕРБ припомня, че математиката на опозицията не излиза

Припомняме, че и спориха най-вече за АЕЦ " Белене ", за водорода и доста малко по настояванията на митинга на миньорите. Самите протестиращи вечерта подвигнаха блокадите на Автомагистрала " Тракия ", " и Хаинбоаз, само че се заканиха, че приготвят ефикасни протестни дейности по време на зимата.

Вчера от Българска социалистическа партия се заканиха, че в случай че този избор в бранш Енергетика не мине в пленарна зала и бъде отритнат от депутатите, в региона на " Националната сигурност и защита ".

След гласуването изявления направиха от трите ПГ, които и желаеха вота на съмнение. Остри бяха от Има Такъв Народ.

Депутатът Станислав Балабанов изиска да зададе няколко въпроса на някогашния министър председател и сегашен съпредседател на ПП/ДБ Кирил Петков, който по думите му ръкопляскал на отхвърления избор на съмнение като оглупял младеж. Разбрахте ли дългата ръка на Движение за права и свободи къде ви погали. Вие бяхте изгубената лодка с Ивайло Мирчев на Росенец, дружно бяхме на митингите. Как се чувствате през днешния ден? Щастлив ли сте, запита Балабанов някогашния министър председател.

За следващ път ПП/ДБ доказахте, че вие извършите най-отвратителното, унизителното и срамното деяние против българските жители - управлявате с най-голямото зло . Хак да ви е, приключи Балабанов.

Председателят на парламентарната група на Има Такъв Народ Тошко Йорданов пък " наложи " наказване забележка на ръководителя на 49-то Народно заседание Росен Желязков, която самият той даде обещание да бъде прегледана на идващия председателски съвет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР