Пет служители на „Росатом“ са загинали при извънредното произшествия на

Пет служители на „Росатом“ са загинали при извънредното произшествия на ...

„Росатом“ съобщава за пет загинали служители при извънредното произшествие на полигона в Архангелск.Пет служители на „Росатом“ са загинали при извънредното произшествия на военния полигон в Архангелска област, а други трима са получили травми и изгаряния в различна степен, става ясно от съобщение на държавната корпорация.

В четвъртък на полигона на Министерство на отбраната на Русия в Архангелска област при изпитание на течна реактивна инсталация е възникнала експлозия с пожар, отбелязват от "Росатом". По-рано руското отбранително министерство съобщи за двама загинали, а по отношение на радиационния фон бе заявено, че е в нормата. Заради инцидента бе създадена и комисия, която да разследва причините.

В съобщението на руската корпорация се уточнява, че извънредното произшествие е станало „в период на дейности, свързани с инженерната поддръжка на изотопните източници на инсталацията“.

От корпорацията изразяват съболезнования на роднините и близките на загиналите, като се ангажират с помощ и подкрепа, ства ясно от съобщението.

Източник: 3e-news.net