Пет минути. Точно толкова имате, когато отидете на интервю за

...
Пет минути. Точно толкова имате, когато отидете на интервю за
Коментари Харесай

Грешките при интервю за работа, които правят всички

Пет минути. Точно толкоз имате, когато отидете на изявление за нова работа, с цел да извършите вярното усещане.

Поне това демонстрира ново проучване на Career Builder - работодателите преценят в първите пет минути дали претендентът е подобаващ за позицията и компанията. А някои от тях (7%) вземат решение даже в първата минута.

Това значи, че имате доста малко място за неточности - по тази причина би трябвало да се подготвите.

Проучете деликатно историята на компанията, нейната задача, актуалните артикули или начинания и в случай че можете - научете нещо за индивида, който ще води изявлението.

Подгответе се и с отговор на най-популярните въпроси. Най-трудно се дава отговор на поканата " Разкажете ми освен това за вас ". Намислете си авансово няколко фрази и никога не повтаряйте резюмето си - само че може да разкажете за какво досегашния ви опит ви прави съвършен за позицията. Не се тормозете да разкажете и нещо по-лично - като доброволческа работа.

Но не правете това!

Ако не се подготвите добре за изявлението, си отваряйте доста клопки. Преди да разкажем къде се крият те, ще посочим някои от най-екстремните и странни обстановки, посочени в проучването: претенденти за започвали да пеят по средата на изявлението, желали са коктейл, предложили са тиква за добра сила и са поискали да опитат кафето на интервюиращия.

А в този момент, към по-обичайните.

Почти три четвърти от запитаните споделят, че в случай че заловен претендент в неистина, мигновено ще прекратят изявлението. Хубаво е преди изявлението да изключите звука на телефона си - отговарянето на известие или даже позвъняване по време на диалога изключително доста не се харесва на две трети от запитаните и ще унищожи възможностите ви да бъдете наети.

Дръжте се на равнище: не използвайте обидни думи, още по-малко псувни, и се облечете уместно, предлагат половината от интервюираните. Не говорете отрицателно и за предходния ви шеф.

Помнете, че освен интервюиращият би трябвало да задава въпроси. Ако го вършиме и вие, и то с подобаващи въпроси, ще си спечелите точки, защото ще демонстрирате същински интерес към позицията, както и това, че сте се подготвили добре.

Не е единствено какво говорите, само че и по какъв начин се държите. Две трети споделят, че избягването на очен контакт е неточност, която ще понижи възможностите ви. 30% показват, че неналичието на усмивка, играта с пръсти с нещо на масата и неприятната стойка също повреждат опцията да бъдете наети. Освен това: не играйте прекалено много с косата или облеклата си и при здрависване стискайте мощно. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР