Пет месеца след новината, че европейската ни шампионка за кадети

...
Пет месеца след новината, че европейската ни шампионка за кадети
Коментари Харесай

Мистерия с допинг пробата на наша щангистка

Пет месеца след новината, че европейската ни шампионка за кадети Даяна Димитрова е хваната с допинг, мистерията към нейната проба е цялостна, написа „ Меридиан Мач “. В началото на май от Българската федерация по повдигане на тежести оповестиха, че е пристигнало съобщение за позитивен тест на Даяна. Тя е била тествана тъкмо преди международното състезание за кадети в Банкок през април, а Димитрова е дала положителен тест за фуросемид.

Към момента нито в уеб страницата на интернационалната федерация (IWF), нито в този на българската антидопингова организация Даяна Димитрова участва като състезателка с позитивна проба, нито пък има информация за наложена глоба.

Нещо повече – тя не е декласирана и продължава да стои на осмо място в категория до 48 кг на международното състезание в Банкок. Нито пък някой е казвал на младата щангистка какъв интервал няма право да се състезава. Ако тестът в действителност беше позитивна, тя трябваше до в този момент да е извадена от класирането и да й е наложено наказване.

Мистерията към Даяна е цялостна, тъй като преди време й било казано, че има вид да взе участие на идното европейско състезание за кадети в Прищина, което започва на следващия ден и на което България ще взе участие с 16 състезатели. В край сметка обаче тя е отпаднала от сметките на треньорите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР