Пет жертви взе само в неделя път I-4 край Микре

...
Пет жертви взе само в неделя път I-4 край Микре
Коментари Харесай

Експерти настояват за бързи мерки в Отсечката на смъртта

 Пет жертви взе единствено в неделя път I-4 край Микре в зоната, известна като Отсечката на гибелта. Инцидентът е следващият на това място на пътя София - Варна и ясно демонстрира, че взимането на ограничения би трябвало да е в незабавен порядък, се показва в позиция на Европейския център по транспортни политики, изпратена до Varna24.bg .

Според първичната информация причина за трагичната злополука е погрешно изпреварване, нещо, което в действителност е постоянно събитие точно в тази зона, дружно с превишената скорост.

" Припомняме, че сега тече акция на " Пътна полиция " точно във връзка с превишената скорост и неправилното изпреварване. Затова се питаме дали можеше най-малко в нейните рамки контролът край Микре да бъде засилен. Както и дали по този метод случаят можеше да бъде предотвратен.

Всъщност сме уверени, че епизодичните акции няма да решат казуса в смъртоносната права. Необходими са незабавни ограничения за предварителна защита и надзор, в това число оглед на пътните знаци, на настилката, разчистване на растителността, вероятно увеличение на камерите. Неведнъж ЕЦТП е подавал сигнали до управляващите за тези проблеми, само че и до момента реакция не е последвала.

Силно сме разтревожени от обстоятелството, че единствено за първите 6 дни на месец юни жертвите на пътя към този момент са 8, а тежките пътно-транспортни катастрофи са 61! И питаме: Има ли Министерство на вътрешните работи в лицето на " Пътна полиция " тактика във връзка с пътната сигурност за почналия към този момент летен сезон или тематиката и този път ще се изчерпва с акции на парче и попълване на статистиката?! ", се показва в позиция на Европейския център по транспортни политики.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР