Пет екземпляра от защитени видове съгласно Закона за биологичното разнообразие

...
Пет екземпляра от защитени видове съгласно Закона за биологичното разнообразие
Коментари Харесай

Еколози спасиха пет изчезващи животни

Пет екземпляра от предпазени типове според Закона за биологичното многообразие избавиха от Регионалната екоинспекция в Пловдив през почивните дни. Освен тях, специалистите са се погрижили и за още 4 диви птици. Спасителните акции са по сигнали на жители.

Четири новоизлюпени диви патенца, бебе-чухалче, дребна кукумявка, костенурка и майка-таралеж с дребното си са измежду избавените животни. Те са открити в разнообразни квартали на град Пловдив и в селата Марково и Ленов. Екоекспертите са решили, че костенурката е в положително здравословно положение и са я пуснали в природата.

Експертите предлагат, когато бъде открито бебе птиче, то да се сложи върху клон на дърво или на покрива на постройка в региона, където е намерено. Често родителите се връщат и намират дребното.

От Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив също по този начин припомнят, че всички типове сухоземни и водни костенурки в България, както и таралежите са предпазени типове и тяхното хващане, преместване и развъждане е наказуемо според Закона за биологичното многообразие.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР