Пет балистични ракети, изстреляни от Китай в рамките на започналите

...
Пет балистични ракети, изстреляни от Китай в рамките на започналите
Коментари Харесай

Изстреляните от Китай към Тайван ракети са паднали в японски води

Пет балистични ракети , изстреляни от Китай в границите на почналите през днешния ден военни учения , евентуално са паднали в изключителната икономическа зона на Япония, съобщи японският министър на защитата Нобуо Киши , представен от Ройтерс.

Военните учения - най-големите, провеждани в миналото от Китай в Тайванския пролив, включваха през днешния ден поразяване на цели във водите северно, южно и източно от остров Тайван. Маневрите породиха най-сериозното напрежение в региона от четвърт век насам.

" За първи път китайски ракети падат в изключителната икономическа зона на Япония " , съобщи пред кореспонденти Киши. " Вече изразихме безапелационен митинг по нашите дипломатически канали ", добави той.

Икономическата зона се простира на двеста морски благи от външните граници на японските териториални води . През годините неколкократно ракети на Северна Корея са падали на разнообразни места в тази зона, в това число при поредицата от изстрелвания през годината.

Китайските учения се организират единствено два дни след визитата в Тайван на председателката на Камарата на представителите на американския Конгрес Нанси Пелоси - най-високопоставената аудиенция на американски представител на острова от двадесет и пет години, и единствено часове откакто през днешния ден Китай разгласи, че анулира планувана среща сред външния ѝ министър и сътрудника му от Япония, неудовлетворен от изказване на Г-7, в което се приканва за спокойно споразумяване на въпросите , пораждащи напрежение сред Пекин и Тайван.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР