Пет американски щата не са обявили все още резултатите от

...
Пет американски щата не са обявили все още резултатите от
Коментари Харесай

Пет щата не са обявили резултатите от вота

Пет американски щата не са оповестили към момента резултатите от президентската конкуренция сред Доналд Тръмп и Джо Байдън. Изборите бяха на 3 ноември, съобщи Ройтерс.

В най-големия щат от тях - Пенсилвания , преднината на демократа Байдън последователно нараства, откакто той съумя да преобърне резултата, който изначало бе над 600 000 гласа за настоящия президент републиканец. В момента Байдън има там преднина от над 28 800 гласа, или половин %, и тя от ден на ден нараства. Досега са преброени към 96% от бюлетините.

Според законодателството на щата, при разлика сред двамата кандидати от половин % от общия брой на подадените гласове или по-малко, автоматизирано следва наново преброяване. Вчера бе последният ден, до който Пенсилвания можеше да приема бюлетини, изпратени по пощата, в случай че са с клеймо от или преди изборния ден.

В Джорджия , откакто също лиши водачеството на Тръмп, Байдън има последователно, само че постепенно растяща преднина от съвсем 4400 гласа, при преброени 99 на 100 от бюлетините. Очаква се спечелилият там да има остане с минимална преднина, което също предопределя провеждането на наново преброяване.

Аризона е единственият от тези щати, в които Тръмп постепенно топи преднината на Байдън (49,6 против 48,7 процента). В момента тя възлиза на близо 29 900 гласа, само че остава да бъдат преброени над 173 000 бюлетини. Мнозина наблюдаващи се питат за какво броенето там върви по този начин мудно, само че локалните управляващи твърдят, че това е в полза на прецизността.

В Невада Байдън също усилва преднината си и сега тя възлиза на над 22 600 гласа, или 1,8 процентни пункта.

В Северна Каролина води Тръмп с над 75 000 гласа, или 1,6 % от подадените бюлетини, при 98 % броене. Според локални чиновници цялостен резултат там няма да има до идната седмица. Този щат позволява бюлетини по пощата да постъпват до 12 ноември в това число, в случай че са с клеймо от или преди изборния ден. Победата на Тръмп там се счита за сигурна.

До момента Байдън разполага с 253, а Тръмп - с 213 гласа в Избирателната гилдия при нужни 270 за победа в президентските избори.

За Байдън победа в Пенсилвания с нейните 20 гласа в колегията би решила автоматизирано борбата в негова изгода, като той има и още печеливши комбинации. Задачата на Тръмп е доста по-сложна. При предстоящата негова победа в Северна Каролина, той наложително би трябвало да победи още в Пенсилвания, Джорджия и в най-малко още 1 от останалите два щата.

Изходът неизбежно ще бъде занимателен и от идните правосъдни борби, които готвят Тръмп и републиканците, оспорващи процедурите и резултатите в най-малко няколко щата, написа Монитор.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР