Тейлър Суифт вдъхновява белгийския университетски курс

...
Песните на певицата и текстописецът често са вдъхновени от класиците
Коментари Харесай

Песните на певицата и текстописецът често са вдъхновени от класиците на английската литература и включват теми, които се появяват също в Ромео и Жулиета, Джейн Еър и Алиса в Прекрасната, наред с други, според академици.Изображение: Снимка: AP

Например, любовната история на 's описва подробно един забранен съюз между двама млади влюбени, Ромео и Жулиета от последните дни.

А в песента Wonderland, Swift, 33 , сравнява връзката с обратите и обратите в историята на Луис Карол, включително текста на песента „ние паднахме в заешка дупка“.

Курсът ще се води от британския професор Ели МакКосланд, която ще използва работата на Суифт като трамплин за изследване на литературата през вековете.

Курсът, който трябва да започне през есента, се нарича Литература (версия на Тейлър) и ще бъде добавен към магистърската степен по език и литература.

Тейлър Суифт обявява датата на излизане през 1989 г. (версията на Тейлър) - казвайки на феновете, че това е нейният любим досега

Г-жа МакКосланд каза на The Guardian: " Това, което искам да направя, е да покажа на учениците, че въпреки че тези текстове може да изглеждат недостъпни, те могат да бъдат достъпни, ако ги погледнем от малко по-различен ъгъл.

„И така, Шекспир по някакъв начин всъщност се обръща много от същите въпроси като Тейлър Суифт днес, което изглежда лудост. Но той е."

Академикът каза, че в Великата война на Суифт е видяла паралели с това как Силвия Плат пише за война и битка, за да покаже болката, която изпитва в стихотворението си Daddy.

Освен това начинът, по който песента на американската певица Mad Woman обхваща патриархата и психичното здраве, може да бъде свързан с разказа на Шарлот Пъркинс Гилман The Yellow Wallpaper.

Изненадващото съобщение на Тейлър Суифт

Г-жа МакКосланд настоя, че „основният фокус е литературата“ и курсът ще се основава на академичните среди, вместо да създава фен клуб, но тя иска учениците й да „мислят критично за Суифт“.

„Искам да покажа на учениците си колко забавна е историческата английска литература може да бъде“, каза тя пред Het Laaatste Nieuws.

Прочетете още:

Тя не е първата, която въвежда Суифт в университетска класна стая.

Институтът Клайв Дейвис на Нюйоркския университет стартира курс, вдъхновен от Суифт миналата година.

Той обхваща еволюцията на Суифт като музикален предприемач, наследството на поп и кънтри автори на песни, дискурси на младостта и момичетата и политиката на расата в съвременната популярна музика.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР