Песков: Темата за напускащите интелектуалци не е основнатаМосква не вярва

...
Песков: Темата за напускащите интелектуалци не е основнатаМосква не вярва
Коментари Харесай

Кремъл не вярва на съобщенията, че руски войници изнасилват украинки и стрелят по цивилни

Песков: Темата за напускащите интелектуалци не е главната

Москва не има вяра на изказванията на Киев за гибелта на украински жители при съветски обстрел, защото съветските въоръжени сили не водят война с цивилни.

Това съобщи представителят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков пред публицисти.

„ От кого идва тази информация? Само от Генералната прокуратура на Украйна ли? Ние не имаме вяра на Генералната прокуратура на Украйна. Руските военни не нанасят удари по цивилни жители. Те им оказват помощ и за жалост от ден на ден очевидци, които излизат от градовете, споделят, че ги държат там като живи щитове и че националистическите батальони откриват огън - а това са всеобщи случаи - по цивилни ", сподели Песков пред кореспонденти във вторник в отговор на въпрос за отчета на украинската прокуратура за гибелта на мирни жители, включително деца, вследствие на удари на съветската войска, съобщи.

В същото време Песков назова неистина отчетите на украинската страна за изнасилването на украински дами от съветски военнослужещи. " На информациите за обезчестяване на дами въобще не имаме вяра. Това е неистина ", сподели прессекретарят на Путин.

На уточняващ въпрос може ли да се каже с огромна степен на сигурност, че жертвите, посочени от Киев, са дело на националисти, Песков сподели: „ Нашата позиция е следната. Чувате голям брой истории от директни очевидци, които напущат градовете. Те описват по какъв начин ги държат като жив щит, по какъв начин националистически батальони откриват огън по тези, които се пробват да изоставен града, описват по какъв начин са държани в осведомителна обсада, пречат на жителите да получават информация за филантропичните коридори и така нататък Това са историите на украинците, които идват от тези градове. "

Песков добави, че съветските военни не стрелят по цивилни в Украйна, до момента в който „ цивилните не вземат оръжие и не се прицелят в нашите военни “.

Той разяснява и обстоятелството, че съветското министерство на защитата през целия интервал на спецоперацията единствено един път заяви за загубите измежду съветските военни.

" Този прерогатив принадлежи напълно на тях. Когато сметнат за добре, те ще дават спомагателна информация ", сподели представителят на Кремъл.

Според Песков, не би трябвало да се придава огромно значение на вълната от напускащи страната известни съветски актьори и реализатори, съобщи. По думите му, те не " вършат общата картина ", а заминаванията им „ не са главното “.

„ Русия е богата на гении, на звезди и напускането на една или даже няколко звезди не би трябвало да се драматизира прекомерно. Хората на изкуството би трябвало да носят изкуство на хората. Струва ми се, че те могат да създадат най-хубавото в подобен сложен миг в нашата история “, показа визията си за обстановката той.

Разговор сред президента и културните дейци не се планува в близко бъдеще, сподели още Песков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР