Пещерните хора са били много по-опитни родители от много съвременни

...
Пещерните хора са били много по-опитни родители от много съвременни
Коментари Харесай

Пещерните хора са били по-добри родители от днешните

Пещерните хора са били доста по-опитни родители от доста модерни двойки. Психоложката Дарсия Нарваес от университета Нот Дам, щата Индиана, е съпоставила техниките за развъждане на модерни майки и бащи с 3-годишни деца с тези на родители от Ледниковата ера, написа Българска телеграфна агенция, базирайки се на " Дейли експрес ".

" Моралното действие се образува още в най-ранна детска възраст. Чрез днешните техники обаче отглеждаме дисфункционално потомство ", споделя професор Нарваес.

Данните от изследването й демонстрират, че за разлика от актуалните практики децата да се оставят да плачат и да се кърмят единствено няколко месеца, в антични времена майките непрекъснато са галили и гушкали дребните си, не са ги пляскали, кърмили са ги до пет години и са ги оставяли да прекарват доста време навън.

" Топлото и грижовно отношение обезпечава успокоение на мозъка в интервала, когато детето се развива и се научава да поддържа връзка със заобикалящия го свят. Днес можем да приказваме за зараза от тревога измежду младото потомство. Децата, които не получават задоволително прочувствено внимание в ранния си живот, израстват самовглъбени и несъстрадателни ", добавя психоложката.

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР