Пешеходният поход Плевен - Тотлебен отново събира на 3 октомври

...
Пешеходният поход Плевен - Тотлебен отново събира на 3 октомври
Коментари Харесай

Походът Плевен - Тотлебен отново събира ентусиазирани пешеходци

Пешеходният поход Плевен - Тотлебен още веднъж събира на 3 октомври въодушевени пешеходци, които за пета поредна година ще изминат дистанцията от 23 километра. Мотото на спортната демонстрация за фенове е „ Да слезем от колите и да повървим пеша”.
Походът към този момент има обичаи, от ден на ден хора изминават дистанцията от 23 километра от Плевен до село Тотлебен. Започнало като самодейност на запалянковци от града, които имат къщи в селото, през днешния ден походът се е трансформирал в спортна демонстрация, която събира фенове на ходенето от цялата страна.

Красимир Танчев, един от спонсорите:

„ Със съдействието на Община Пордим и под егидата на кмета на село Тотлебен походът ще се организира за пета поредна година. Сборният пункт е на края на град Плевен, до табелата, към пътя за Гривица. В 9.00 часа. Ще бъде подсигурен превоз за тези, които няма да могат да извървят дистанцията “.

Емил Гашев, кмет на село Тотлебен, което още веднъж ще посрещне гостоприемно участниците:

„ Финалът ще бъде в живописния парк на селото “.

Сред постоянните участници е Димитрина Радулова:

„ Походът е нещо прелестно – през целия ден измежду природата. Много забавно и прелестно. Разнообразно и доста добре проведено. Не е сложен походът. Всеки може да откри своя страст “.

Тази година в похода се чака да се включат към 300 души. Най-младият походник през годините е бил на 3 години, най-възрастният – на 83 години.

Взети са всички противоепидемични ограничения, увериха уредниците.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР