Песента, с която България ще участва в 63-о издание на

...
Песента, с която България ще участва в 63-о издание на
Коментари Харесай

Жана Бергендорф все пак отива на Евровизия

Песента, с която България ще взе участие в 63-о издание на „ Евровизия”, е озаглавена „ Bones “,съобщиха публично от Българска национална телевизия. В осъществяването й петима актьори вплитат своята сила, страст и гений. Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Джони Манюел и Трей Кембъл застават зад плана „ Equinox “. Припомняме, че Бергендорф се забърка в скандал с песента за Евровозия, откакто в началото даде поръчка за присъединяване в състезанието с друга песен-на композиторката Вида Пиронкова. После обаче избра конкурентното парче.


Уникалната вокална групировка ще излезе на сцената на музикалния конгрес по време на първия полуфинал на 8 май в португалската столица Лисабон. За българската ария ще могат да гласоподават феновете и журитата на 21 страни (Австрия, Азербайджан, Албания, Армения, Беларус, Белгия, Англия, Гърция, Естония, Израел, Ирландия, Исландия, Испания, Кипър, Литва, Македония, Португалия, Финландия, Хърватска, Чехия, Швейцария).

„ Новата българска ария е мощна поръчка за „ Евровизия” 2018 и целият ни екип има вяра в нея. След триумфите на България в последните две години, упованията на феновете и почитателите на „ Евровизия” от целия свят са доста високи и за нас в Българска национална телевизия беше значимо да изберем план, който да се вижда и да бъде друг от всичко, правено до момента. Освен, че има универсално обръщение, „ Bones “ дава и доста положителни благоприятни условия за автентично театрално показване “ – сподели продуцентът на българското присъединяване в „ Евровизия “ Йоана Левиева - Сойър.

Музикалният продуцент, с който Българската национална телевизия ще си партнира за българското показване на „ Евровизия” 2018, е Symphonix International. Компанията се свързва с българските триумфи на „ Евровизия “ през последните две години. Техни композиции са „ Beautiful Mess “, в осъществяване на Кристиан Костов, който завоюва второто място на „ Евровизия “ през 2017 година и „ If love was a crime”, с която Поли Генова се изкачи на четвъртата позиция в песенния конкурс през 2016 година. Symphonix работи в Австрия и България, като преди да стартира да продуцира реализатори и музикални планове, се занимава с образуване на концерти и други събития. Първият допир на компанията с „ Евровизия “ е през 2011 година, когато основава песента на Поли Генова „ На дебелоглав “. След това Symphonix печели контракти в Македония, Сърбия, а тази година и в Австрия.
Източник: hotnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР