Перуанската демокрация продължи да се влошава повече от година след

...
Перуанската демокрация продължи да се влошава повече от година след
Коментари Харесай

Перуанската демокрация отслабна, докато правителството консолидира контрола: Доклад

Перуанската народна власт продължи да се утежнява повече от година след отстраняването на някогашния президент Педро Кастило, съгласно скорошен отчет на основаната във Вашингтон организация с нестопанска цел Freedom House.

Докладът — оповестен този месец — наблюдава продължаващите последствия от репресиите на държавното управление против протестиращите, както и опитите за интервенция в правосъдната самостоятелност и други надзорни органи.

Резултатът беше, че Перу падна от рейтинг „ свободен “ през 2022 година до „ отчасти свободен “ през 2023 година и 2024 година, защото Freedom House означи понижаване на демократичните отбрани за свободата на събранията и подкопаване на защитните ограничения против корупцията.

„ Всички тези регулаторни органи и самостоятелни клонове на държавното управление имаха опцията да се опълчват на решенията на Конгреса, а в този момент тази опция в действителност е понижена “, сподели Уил Фрийман, създател на отчета и помощник на Латинскоамериканските проучвания в Съветът за външни отношени...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР