Перу развенча шампиона Чили след победа с 3:0 и се

...
Перу развенча шампиона Чили след победа с 3:0 и се
Коментари Харесай

Копа Америка с нов носител

Перу развенча първенеца Чили след победа с 3:0 и се класира за финала на Копа Америка. Там в неделя на " Маракана " отборът ще срещне домакина Бразилия, който го разгроми с 5:0 в групата. " Инките " изиграха съвършен в тактическо отношение мач и надиграха фаворизирания отбор на Чили. До почивката се разписаха Едисон Флорес (21) и Йошимар Йотун (39), а точка на разногласието постави ветеранът Хосе Паоло Гереро в добавеното време.

За Перу това ще е първият край в шампионата от 1975 година, когато завоюва купата. Чили беше владетел на Южна Америка през 2015 и 2017 година, само че този път няма да взе участие в най-важния мач.

Maчът се игра на " Арена до Гремио " в Порто Алегре, а основният арбитър Вилмар Ролдан сподели единствено 3 жълти картона. Чилийците обаче резервираха преимущество против Перу на Копа Америка (8 победи, 6 равенства и 7 загуби).

Утре те ще играят за третото място с Уругвай. Тимът излезе със същия състав, в който стартира и против Колумбия на 1/4-финалите.

Наставникът на Перу Рикардо Гарека също стартира с 11-те от мача с Уругвай. Те стартираха нападателно и още във 2-ата минута пропуснаха да открият. Гереро откри непокрития Куева, само че той от чиста позиция стреля в навън. Малко по-късно Артуро Видал откри Жан Бусажур, който върна към Чарлс Арангис, само че футболистът на Байер Л не бе прецизен.

Перуанците одобряваха играта в половината си, само че контраатакуваха гневно, а скоростта на Куева, Флорес и Карийо създаваше проблеми на чилийската отбрана. Така Карийо продължи топката с глава след центриране на Куева, а Флорес с акуратен диагонален шут откри като не остави шансове на Габриел Ариас. В края на първата част вратарят сътвори огромен гаф, който още повече утежни ситуацията на Чили. Той напусна наказателното поле, с цел да пресрещне Карийо, само че бе отстранен и крилото на Перу центрира към Йотун, който с безмилостен диагонален удар прати топката в опразнената врата.

Чили изпадна в невъзможност и нямаше концепция по какъв начин да вкара гол. В 59-ата шансът оказа помощ на Чили след най-красивата офанзива в мача. Перуанците разиграха добре топката в офанзива, само че Йотун от няколко метра я прати над вратата. После Куева опита да трансферира Ариас, само че не сполучи.

Бусажур (68) центрира, топката се насочи към вратата и щеше да означи брилянтен гол, само че Галесе мазета в корнер.

Перуанците се поумориха и в последния четвърт час Чили доминираше. Маурисио Исла насочи компактен удар, само че на сантиметри от вратата. Най-спорният миг пристигна в 75-ата минута, когато Куева задържа Варгас, само че той остана на крайници и стреля, а Галесе избави.

В добавеното време Гереро излезе самичък против Ариас, преодоля го и направи триумфа на перуанците типичен. До края остана време Варгас да пропусне дузпа с несериозно осъществяване.

Перу справедливо е на край, даже и без огромната си звезда Джеферсон Фарфан, който се контузи против Бразилия при разгрома с 0:5.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР