Перу победи с 2:0 Нова Зеландия и стана последният участник

...
Перу победи с 2:0 Нова Зеландия и стана последният участник
Коментари Харесай

Стана ясен последният тим за Мондиал 2018

Перу победи с 2:0 Нова Зеландия и стана последният участник на международното състезание в Русия идващото лято. Първият мач от интерконтиненталния плейоф беше приключил 0:0, а на реванша в Лима домакините ликуваха след голове на Джеферсън Фарфан и Кристиан Рамос. Така "инките " хвърлиха в възторг публиката на препълнения "Естадио Насионал ", след което празненствата в страната продължиха до ранни зори.

За Перу това ще е общо пето присъединяване на международно състезание. Предишните са през 1930, 1970, 1978 и 1982 година Припомняме, че първата победа на "инките " на най-големия футболен конгрес е против България - 3:2 (1970 година).

Срещу Нова Зеландия селекцията на Рикардо Гарека доминираше през съвсем целия мач и справедливо се поздрави с триумфа. Адвинкула пропусна да даде задатък на Перу още първоначално, като натискът на домакините продължи и в средата на полувремето резултатът бе открит. В 28-ата минута Кристиан Куева се оправи с капитана на новозеландците Уинстън Рийд и подаде на непокрития Фарфан. 33-годишният състезател на Локомотив (Москва) осъществя с мощен изстрел под гредата - 1:0.

За Фарфан това бе 23-ти гол за националния тим. След отбелязването му той сподели фланелка с номер 9, посвещавайки попадението на санкции за приложимост на допинг Хосе Паоло Гереро.

"Инките " продължиха да диктуват събитията на терена. Надеждите на гостите угаснаха в 65-ата минута, когато след центриране от корнер топката не беше изчистена и Рамос от близко означи за крайното 2:0.

По този метод Перу се класира на международно състезание за пръв път от 36 години насам. Жребият за осемте групи на Мондиала в Русия ще бъде теглен на 1 декември в Кремъл.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР