Персонален идентификационен код може да се заявява и след обаждане

...
Персонален идентификационен код може да се заявява и след обаждане
Коментари Харесай

ПИК от НАП може да се заяви и по телефона


Персонален идентификационен код може да се декларира и след позвъняване по телефона или поръчка по имейл, оповестиха от Националната организация за приходите. Досега трябваше персонално посещаване в приходната организация. За задачата се употребява платформа, поддържана от държавната организация „ Електронно ръководство “.

Получаването на идентификационния код обаче остава персонално или посредством упълномощено лице, прецизират от приходната организация.

В заявката, направено по телефона или електронната поща, би трябвало да се посочат данните на потребителя и офиса, в който желае да получи кода си.

Персоналният код е най-лесният метод за подаване на данъчна декларация, а и посредством него могат да се вършат редица инспекции. Общо 35 са услугите, налични посредством ПИК. От началото на март данъчните заявления в него са авансово попълнени и изискват удостоверение.

Припомням, че данъчната акция за физическите лица изтича в края на април. До този период всички би трябвало да са подали декларация и платили налога за довнасяне, в случай че имат подобен.

Изключение вършат единствено едноличните търговци.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР