Пернишкото представителство на Агенцията по безопасност на храните е забранило

...
Пернишкото представителство на Агенцията по безопасност на храните е забранило
Коментари Харесай

БАБХ забрани за продажба 1211 кг храни, съдържащи куркума с олово над нормите

Пернишкото посланичество на Агенцията по сигурност на храните е забранило за продажба 1211 кг храни, пакетирани в локално дружество поради вложена в тях като фалшификация куркума, съдържаща олово, заяви шефът Елза Драгомирова.

Партидата куркума е импорт от Индия и съдържала олово над допустимите правила. Това е било е открито при взета проба за лабораторен разбор от БАБХ. Веднага са подхванати дейности за възбрана и евакуиране на наличните количества от пазара, сподели Елза Драгомирова.

„ В момента, който е открито, е получена нотификация да бъдат тествани всички цехове за препакетиране на подправки и търговия, в които се реализира търговия на едро с такива подправки. На територията на Пернишка област в такива обекти не беше открита. След това ни беше подадена като налична в едно дружество за преправка на храни. Ние незабавно се свързахме с търговеца, беще направена инспекция, откри се, че има вложени минимални количества в храна. Една част от храната беше към този момент в комерсиалната мрежа и беше изтеглена незабавно. Другата бе налична в склада на предприятието. Всичката е възбранена и ще бъде унищожена в границите на законоустановения период ", изясни тя.

Начинът, по който ще бъдат унищожени храните, ще бъде координиран с Регионалната ревизия по околната среда и водите, с цел да не се допусне екологично замърсяване поради оловото.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР