Перник. Училищата в община Перник ще се включат в инициативата

...
Перник. Училищата в община Перник ще се включат в инициативата
Коментари Харесай

Перник: Училищата в общината ще се включат в инициативата Розите на България

Перник. Училищата в община Перник ще се включат в самодейността " Розите на България ". Мащабното събитие ще бъде на следващия ден - в деня на Светите братя Кирил и Методий – 11 май. Българи в над 40 точки по света ще заиграят единно хоро в един и същи ден. Това оповестиха от Община Перник .
Инициативата се провежда от Министерството на образованието и науката, взаимно с българските общности зад граница и в партньорство с Министерството на културата и Държавната организация за българите в чужбина.
В 10.30 часа пред постройката на Младежкия дом в Мошино ще извият кръшно хоро възпитаници от четири учебни заведения – ПГТС „ Йордан Миланов “, ТПГ „ Мария Кюри “, ГПЧЕ „ Симеон Радев “ и СУ „ Олимпиец “.
В акцията ще вземат участие и всички учебни заведения на територията на общината, чиито възпитаници ще се заловен за ръце. Дворът на ОУ „ Св. Иван Рилски и ПМГ „ Христо Смирненски “ ще бъде огласен тъкмо в 12.30 часа.
„ Убедени сме, че на 11 май ние, българите, можем да покажем своя родолюбив дух и единение по целия свят, да предизвикаме от ден на ден хора да мислят, да претърпяват и да обичат България “, споделят уредниците.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР