Перник. Пернишкият кв. Църква отбеляза Петровден с много песни, танци

...
Перник. Пернишкият кв. Църква отбеляза Петровден с много песни, танци
Коментари Харесай

Перник: Ръководставото на ПП ГЕРБ в града уважи трядиционния празник на кв. Църква

Перник. Пернишкият кв. „ Църква ” означи Петровден с доста песни, танци и положително въодушевление. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ. Вече дълги години наред църковният празник се отбелязва като ден на обитаемото място с обичаен събор.
Веселието в центъра на кметството стартира в ранния следобяд с осъществявания на самодейни колективи, които демонстрираха благосъстоянието на фолклора със своя певчески и танцов гений. Сред тях бяха и европейските първенци по достоверен фолклор с началник Олга Миленова.
Официални посетители на празненството бяха кметът на Община Перник и регионален координатор на локалната конструкция на Политическа партия ГЕРБ Вяра Церовска, националният представител доктор Александър Александров, ръководителят на Жени ГЕРБ Ирена Соколова, административният секретар на регионалната конструкция на партията Владислав Караилиев.
„ Скъпи другари, за мен е наслаждение да ви поздравя с хубавия празник.
Сред скъпите благосъстояния на нашия край е неугасващата национална традиция, която жителите на „ Църква “ носят в сърцата си и я предават от потомство на потомство “, показа кметът на Перник в празнично одобрение към събралите се стотици поданици и посетители.
„ От незапомнени времена се празнува днешният празник на селището Църква.
През годините, когато тук се е намирало село Църква, след това село Даскалово, след 1973 година трансформирайки се в квартал на Перник, до през днешния ден и отсега нататък. За да живеят добре и да имат умерено и подредено всекидневие, хората тук се трудят и се грижат за родното си място, а над 300 индивида всяка година се причисляват към огромното семейство на квартала.
Традиционният събор честваме дни след хубавия християнския празник Петровден и дано първовърховните апостоли Петър и Павел да закрилят вас и вашите фамилии “, сподели Соколова.
Поздрав насочи и националният представител доктор Александров, който пожела на перничани все по този начин, с достолепие и мъдрост, да пазят традициите живи.
„ От сърце ви приветствам по случай обичайния празник на „ Църква “ и ви поисквам да бъдете на първо място здрави, щастливи и благословени “, сподели още доктор Александров.
За положителното въодушевление на всички присъстващи беше проведена музикална стратегия с присъединяване на поп-фолк певицата Соня Немска и гласовитата и надарена национална изпълнителка Ива Давидова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР