Перник може да остане без топла вода и парно заради

...
Перник може да остане без топла вода и парно заради
Коментари Харесай

ТЕЦ-Перник за издадения акт: Ще търсим правата си в съда

Перник може да остане без топла вода и парно поради насилствената административна мярка, която Министерството на околната среда и водите наложи на " Топлофикация Перник " АД . Това излиза наяве от отворено писмо от управлението на ТЕЦ-а.

В позицията се показва, че поради това събитие сдружението не може да подсигурява завършването на утвърдената ремонтна стратегия в избраните периоди нито сигурността на доставките на гориво за отоплителния сезон за неустановен интервал от време или доставките на битова гореща вода и топлинна сила в институциите и в домовете на перничани.

От ТЕЦ-Перник са на мнение, че не е редно да се рискува сигурността на отоплението на Перник заради невъзможността на Министерство на околната среда и водите да реши проблемите в региона.
 Перник остава без топла вода поради проблемите в Топлоелектрическа централа - а
Перник остава без топла вода поради проблемите в Топлоелектрическа централа - а

Не горим боклуци, безапелационен е шефът на " Топлофикация Перник "

По тази причина от сдружението оповестяват, че ще потърсят правата си по правосъден ред.

Припомняме, след предписание на основния прокурор Сотир Цацаров Министерство на околната среда и водите стартира инспекции на място в четири ТЕЦ-а - " Топлофикация - Перник " АД, Топлоелектрическа централа " Бобов дол " ЕАД, " Топлофикация - Сливен " ЕАД и Топлоелектрическа централа " Брикел " ЕАД. Очаква се инспекциите да приключат до месец.

Вчера стана ясно, че с акт стопират два от генераторите на ТЕЦ-Перник, откакто беше открит импорт на материали при горенето в четирите топлофикационни сдружения.

Само преди дни пък перничани излязоха на митинг пред общината поради горенето на боклуци в Топлоелектрическа централа " Република ". От Министерството на околната среда и водите обясниха, че Топлоелектрическа централа " Република " към " Топлофикация Перник " няма позволение да изгаря боклуци . По данни на ведомството обаче от началото на годината до 1 септември няма и съществено замърсяване на въздуха - фините прахови частици са били превишени с 20 броя, а нормата е 35 броя годишно. Не са били регистрирани превишени правила на серен диоксид, азотен двуокис или въглероден оксид.
 С акт стопират два от генераторите на ТЕЦ-Перник
С акт стопират два от генераторите на ТЕЦ-Перник

Заради открито потребление на неразрешено гориво
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР