Периодичното спиране на трафика на камиони през Дунав мост от

...
Периодичното спиране на трафика на камиони през Дунав мост от
Коментари Харесай

На ГКПП Дунав мост е ад! Шофьори бесни: Румънците бавят нарочно трафика заради Шенген

Периодичното прекъсване на трафика на камиони през Дунав мост от румънска страна, което се прави без пояснения, провокира вълна от реакции от засегнатите страни. Шофьори започнаха да снимат празните терминали, други разясняват аргументите, а от Тир-паркинг Русе направиха своя инспекция:
,,Поради големия престой и нечовешките опашки, които се образуват на Дунав мост при град Русе в посока Румъния, както и след това и на град Бяла, екип направи обширно изследване от кое място идва казусът.
Много пострадали качват в групата фотоси, че от румънската страна граничният пункт е празен и мислят, че казусът е в българските управляващи.
Проверката сподели напълно друга обстановка, а точно:
През няколко часа кола на румънската гранична полиция затваря моста в румънската му част и стопира тежкотоварния трафик откъм България без никакви пояснения.
Тогава, с цел да не стоят камионите на моста, българските управляващи също стопират да пропущат камиони към Румъния и се основава голяма опашка “, обявиха от тир-паркинга, предава RuseMedia.
Във вчерашния ден да вземем за пример прекосяването е спирано през час-два за по 50-60 минути, като вечерта в интервала от 18:55ч. до към 21 часа обстановката е била още веднъж същата.
От паркинга са сезирали българската полиция, Гранична полиция, кмета на град Русе. „ Звъняхме неведнъж и на тел.112 с молба за помощ, само че за жалост особено сега въпросът не е в компетенциите на българските управляващи.
Ние не упрекваме румънските управляващи, може би те имат механически проблем със системата или друга уважителна причина, заради която не работят, както много постоянно се случва и от българска страна, ние единствено установяваме аргументите за опашката и осведомяваме за тях “, разясниха още от паркинга.
Според водачи румънците го вършат преднамерено, тъй като ще желаят обезщетения от Европейски Съюз. „ Румънските превозвачи с подкрепи и директиви от страната им са предявили искове към Европейски Съюз за пропуснати изгоди и загуби вследствие от закъснение по граничните КПП-та със България и Унгария, които румънската страна смята, че са в резултат на неприемането й в Шенген. От което те са счели, че имат право на компенсации от Европейски Съюз в милиони евро, които би трябвало да бъдат изплатени към транспортните компании. Или да бъдат признати в Шенген, или да им бъдат изплатени компенсации от Европейски Съюз.Тези искове сега се подават като един тип изнудване на Европейски Съюз за приемането им в Шенген. За тази цел са нужни свиреп опашки с България и Унгария до постигането им на задачата. В момента по тази причина и работят алегорично, има и възможност с наближаването на края на годината да работят и още по-бавно “, показа водачът на камион Петко Денев.
От Тир-паркинг Русе започнаха да разгласяват фотоси и видеа от водачи, които снимат каква е обстановката при прекосяване през границата. „ Помолихме нашите клиенти да ни ги изпращат фотоси, защото желаеме да се усъвършенства трафикът. Както знаете, пътят за Дунав мост 2 при Видин е в ремонт и се минава мъчно, а скоро следва и главен ремонт с отчасти затваряне на българския сектор от Дунав мост при Русе.
Този ремонт по наши данни ще стартира следващата година и ще продължи най-малко 18 месеца, като трафикът ще се пропуща единствено през едното платно за придвижване.
Поради липса на различни направления е извънредно неотложно потенциалът на прекосяване през моста да бъде повишен най-малко през натоварените месеци в годината, за което ние ще поставим всички нужни старания “, обявиха от тир-паркинга.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР