Периодичната система, известна още като таблица на Менделеев, е прецизна

...
Периодичната система, известна още като таблица на Менделеев, е прецизна
Коментари Харесай

Елемент 115 - Московий: Тайнственото космическо гориво

Периодичната система, известна още като таблица на Менделеев, е прецизна подредба на химичните детайли. Или най-малко на тези, известни на човечеството. Елементите са подредени по отношение на броя на протоните, които съдържат, който в действителност дава отговор и на техния следващ номер в таблицата. Не е чудно, че тя непрекъснато се променя през годините, защото се откриват от ден на ден и повече нови - непознати досега детайли.

Така се случва и с Московия, прочут още като Елемент 115. Той е синтезиран за първи път (на Земята) през 2003 година в Обединения институт за нуклеарни проучвания (ОИЯИ) в Дубна, Русия. Екипът, който организира опитите, е формиран от съветски учени и техни американски сътрудници от Националната лаборатория на Лорънс Ливърмор. Ръководител е съветският нуклеарен физик Юрий Оганесян.
В резултат на направените първични опити учените откриват съществуването на непознатия до този миг 115-и химичен детайл. Но заради изключителната експедитивност на полуразпада му и някои други условия, те по този начин и не съумяват да потвърдят съществуването му черно на бяло незабавно. Убедени в истинността на откритието си обаче, учените не стопират да опитват и да търсят път към доказването му. Много техни сътрудници по света също се въодушевяват от образеца им и също стартират да вършат проучвания и да търсят непознатия детайл. Временно му е обещано името Унунпентий.

В края на 2015 година съществуването на Елемент 115 публично е потвърдено и той става част от Менделеевата таблица. Получава названието Московий година по-късно - на името на Московска област, където за първи път сполучливо е синтезиран. Изобразява се с химичния знак Mc. Московият е напълно синтетично основан артикул, т.е. не може да бъде открит в природата.
Фактът, че е записан под заветния 115 номер в периодическата система, най-малко все още го подрежда измежду най-тежките и радиоактивни метали, познати на човечеството. В нашите условия Елемент 115 е извънредно малотраен – скоростта на полуразпада на най-стабилния му прочут изотоп – Московий-290, е под 1 секунда. Но съгласно Боб Лазар, за който ще стане дума малко по-надолу в текста, е въпрос на време да бъде открит и синтезиран доста по-устойчив изотоп на химичния детайл.
През 2011 година взаимна група учени от Международния съюз за чиста и приложна химия (IUPAC) и Международния съюз за чиста и приложна физика (IUPAP) вършат нова оценка на опитите в Дубна и афишират, че те не дават отговор на критериите за изобретение. Тоест, упорстват детайлът Московий да бъде изключен от Менделеевата таблица. В това деяние мнозина последователи на тайните теории не виждат нищо друго, с изключение на следващия опит на „ управляващите “ да прикрият истината за съществуването на НЛО.
Може би се чудите къде е връзката? Какво е общото сред детайла от периодическата система и извънземните? Може би сте срещали името на Боб (Робърт) Лазар. Той твърди, че е учен-физик и дълги години е бил част от секретна задача, провеждана в мистериозната Зона 51 в пустинята Невада, Америка. Лазар споделя, че там са „ складирани “ 9 паднали на Земята галактически кораба. Именно на това място, по думите му, за първи път се е срещнал с мистичния Елемент 115, който продължава да учи и до през днешния ден. Разказва, че този химичен детайл се среща под избрана форма в галактическите кораби, над които е работил, до момента в който бил в Зона 51. И добавя, че точно известният на Земята като Московий детайл се употребява като гориво на галактическите машини. Освен с проучване на галактическите кораби, събраните от целия свят учени в Зоната правили опити и да ги поправят, разгадавайки технологията и материалите, от които са построени.

Интересното тук е, че Боб Лазар изнася тази информация – за непознатия извънземен детайл още през 1989 година - близо 15 години преди първите опити Елемент 115 да бъде синтезиран на Земята. Както можем да се досетим, изказванията му по това време са сметнати за скандални и неуместни, заради неналичието на познание за мистериозния детайл в научните общности.
След като излиза от системата и разкрива част от нещата, които се случват на територията на Зона 51, Лазар става обект на гонене от американските управляващи. Поне такива са изказванията му. Казва още, че освен неговият личен живот е в непрекъсната заплаха, само че и този на брачната половинка му и останалите му близки хора. След направените разкрития, Боб Лазар неведнъж е подлаган на полиграф, който всякога удостоверява, че казаното от него е истина.
Въпреки това, мнозина през годините са се опитвали да опровергаят думите му или просто са ги разгласявали за небивалица. Посланието на Лазар към скептиците е: „ Всеки би трябвало да бъде песимистичен към всевъзможни изказвания от всевъзможен тип ", споделя той пред Newsweek.
 „ Всички изказвания изискват доказателство и аз безусловно не съм изключение. Понастоящем не мога да дам доста такива, единствено разкази за случилото се в живота ми преди 30 години. Единственото ми обръщение към скептиците ще бъде: „ Аз съм с теб. " Ако функциите бяха обърнати, и аз не можех да допускам на сходна фантастична история без повече доказателства, то не бих могъл и да я отхвърля. "
През 2015 година в международната преса се появява вест, че откриватели от UCLA (Калифорнийски университет - Лос Анджелис) са основали извънредно корав, само че необикновено лек метал. Много ковък и в същото време изключително устойчив на висока температура. Според мнозина, тази сплав е създадена точно на основата на изследваните части от паднали галактически кораби и дава отговор изцяло на описанията на материала, открит край Розуел през 1945 година Дейвид Уилкок изрично споделя, че съгласно него:„ Този материал е началото на напълно нова гражданска война в материалознанието. Защото в този момент ние ще бъдем способни да създаваме материали на молекулярно равнище “.

Това е може би първата стъпка, която ще разреши на хората да основават лични галактически кораби и да се придвижват с тяхна помощ из Космоса. Уфолози настояват, че с създаването на галактически машини, построени от новия свръхлек, само че супер устойчив метал и задвижвани с Московий, по сходство на извънземните кораби, за които Лазар приказва, хората най-накрая ще могат да летят свободно в Космоса. Също по този начин ще бъдат способни да отварят галактически портали и да върша големи трансгалактически скокове.
РазвръзкатаНо да се върнем още веднъж тук на Земята и на драмата с формалното признание на Московия като обособен и действително действителен химичен детайл. В резултат на направения през 2011 година опит то да бъде оповестено за невалидно, огромна част от представителите на научните общности по света се надигат. За да се потвърди съществуването му един път вечно, са направени голям брой нови научни опити и изследвания в разнообразни точки на Земното кълбо – Русия, Германия, по-късно Швеция и други Така през декември 2015 година се стига до повторното публично признание на химичния детайл с следващ номер 115 в таблицата на Менделеев. Това обаче надалеч не е краят на сагата. В идващите години още веднъж се появяват рецензии и подозрения от разнообразни научни и други организации. Но те, най-малко към този момент, съумяват да бъдат оборени и оценени като несъстоятелни.

Важно е да създадем и едно последно конкретизиране – дружно с Елемент 115 в таблицата на Менделеев се появяват още 3 нови химични детайла. Те са с следващи номера 113, 117 и 118. Всичките те са извънредно тежки, мощно радиоактивни и основани в лабораторни условия.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР