Перфектна организация е силно казано, не сме очаквали въобще да

...
Перфектна организация е силно казано, не сме очаквали въобще да
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Ваксините са решението, ефективността им е над 80%

" Перфектна организация е мощно казано, не сме очаквали изобщо да няма проблеми. Откриват се някои неточности, които могат да бъдат поправени. Информационна акция би била добре пристигнала, информацията е доста значима за всички - както за пациентите, по този начин и за нас. Не бих споделил, че няма информация, само че би трябвало да се потърси, където би трябвало. Важно е да се откри там, където е достоверна ".

Това съобщи зам.-председателят на Българския лекарски съюз доктор Николай Брънзалов в студиото на " Денят ON AIR " на телевизия Bulgaria ON AIR.

" За страдание, няма задоволително ваксини за персоналните лекари, само че този проблем би трябвало да бъде решен, тъй като всеобщата имунизация стартира в този момент ", разяснява доктор Брънзалов.

По думите му всеки общопрактикуващ доктор е декларирал броя на пациенти, които желаят да бъдат имунизирани, а огромна част са възрастни и с хронични болести.

" Разпределението на имунизациите би трябвало да бъде доста деликатно. Имаме увещание, че ще почнат да влизат в България повече ваксини и от тях 50% ще бъдат за персоналните лекари, а редом с това другите 50% ще са за имунизационните пунктове в страната ", посочи зам.-председателят на БЛС и добави, че се радва, че от ден на ден български жители имат предпочитание да бъдат ваксинирани.

" В момента срещаме компликации - няма ваксини. Но се надяваме, че количествата ще задоволят сегашните търсения, а за бъдеще има и допълнително ", сподели доктор Брънзалов.

Тоя изясни, че сега имунизира единствено с AstraZeneca и пациентите му нямат избор на ваксина.

Неговото мнение поддържа и пулмологът доктор Александър Симидчиев, който акцентира пред Bulgaria ON AIR, че би трябвало напоителна връзка за популацията.

" Когато не е задоволителна дозата на информация, публичното схващане се запълва с дезинформация. Затова би трябвало да има щедро количество научно основана информация ", безапелационен бе той.

" Видяхме какво се случи в Израел - имунизираха възрастните и хронично болните на 80%, и видяхме успеваемостта на имунизацията. Ваксините са решението, стига да ги има и да се сложат в ръка ", акцентира доктор Симидчиев.

И означи, че данните за имунизациите са за над 80% резултатност.

" Вече можем умерено да кажем, че всичките ваксини предотвратяват тежките затруднения и влизането в болница ", сподели пулмологът и добави, че в условия на пандемия би трябвало да се работи с наличното.

" Изборът е въз основата на това, че хората започнаха да мислят, че има разлики сред имунизациите. Истинският избор е дали да се имунизираме или не и по кое време най-бързо може да се имунизираме. Безопасността е обезпечена на всички ваксини, успеваемостта е над 80% ", означи доктор Симидчиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР