PepsiCo обяви, че е сключила стратегическо споразумение с румънския производител

...
PepsiCo обяви, че е сключила стратегическо споразумение с румънския производител
Коментари Харесай

PepsiCo купува 20% от румънската компания за изворна вода AQUA Carpatica

PepsiCo разгласи, че е сключила стратегическо съглашение с румънския производител на изворна вода AQUA Carpatica, според което американският колос ще има 20% от компанията. Съгласно съглашението американската компания ще има права да популяризира изворната вода, която попада в премиум класа, в Румъния и в Полша, а също така ще има опцията и за разширение на други пазари, в това число Съединени американски щати.

Реклама
" С отличния си усет и първокласно позициониране AQUA Carpatica е идеално допълнение към съществуващото портфолио от премиум питиета на PepsiCo ", споделя основният изпълнителен шеф на PepsiCo Europe Силвиу Поповичи. Финансови елементи от договорката не бяха обявени.

Основателят на Aqua, която предлага и газирана вода - гръцкият предприемач с швейцарско поданство Жан Валвис, съобщи, че е извънредно щастлив от сключването на контракта. " Радвам се от опцията да се причисля към PepsiCo, с цел да разтеглим нашия отпечатък в Европа и да проучим опциите да донесем AQUA Carpatica и нейните изгоди за здравето на нови консуматори на нови пазари ", сподели той в прессъобщение, публикувано до медиите. " За малко повече от десетилетие AQUA Carpatica се трансформира в обичана марка в Европа, която се стремим да създадем обществена в бъдеще. Радвам се, че PepsiCo споделя нашата визия за развиване на марката в Европа и в международен мащаб, " добави той.

Компанията е учредена през 2010 година, като изворите, които употребява, се намират в региона Буковина, Трансилвания. AQUA е известна като една от най-здравословните води на локалния пазар, като компанията употребява най-незамърсяващите пластмаси и материали за бутилките си. Друго нещо, с което компанията съумя да се наложи като най-продаваната марка води в Румъния единствено за три години, е фактът, че водата й е напълно изчистена от нитрати. Цялостният брандинг и имидж на AQUA се върти към здравословния метод на живот и екологичните изгоди, което дава отговор и на трендовете на пазара на води през последните години. Марката се продава в 16 страни, измежду които Съединени американски щати и Обединеното кралство.

Данни на консултантската компания GlobalData демонстрират, че пазарът на пакетираната вода в Румъния ще нарасне с 4.5% до 2.21 млн. литра през 2022 година Втора договорка за PepsiCo PepsiCo е дейна на пазара, като разгласи, ще придобие 8.5% в американския производител на енергийни питиета Celsius Holdings. Като част от договорката компанията ще номинира шеф, който да взе участие в борда на Celsius. Първоначално PepsiCo ще поеме разпространяването на продуктите на Celsius в Съединени американски щати. Производителят на Pepsi ще стане " пожеланият дистрибуторски сътрудник в международен мащаб за Celsius ".
Реклама
През 2021 година Celsius генерира доходи 104.3 млн. $, което е съвсем три пъти повече от регистрираните през 2020 година 35.7 млн. Постъпленията на вътрешния пазар са били 95.9 млн. $.
Свързани публикации " Агринайзер " набира 500 хиляди евро капитал за разширение на бизнеса в Румъния 17 юли 2022, 09:46 Румъния краткотрайно улеснява построяването на ВЕИ в земеделските земи 11 юли 2022, 06:15 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Тодор Шишков
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР