Пеп Гуардиола ще продължи да ротира, защото неговите играчи в

...
Пеп Гуардиола ще продължи да ротира, защото неговите играчи в
Коментари Харесай

Гуардиола: ФИФА и УЕФА убиват футболистите

Пеп Гуардиола ще продължи да ротира, тъй като неговите играчи в Манчестър Сити „ не са машини ".

Испанският управител на „ жителите " разкритикува УЕФА и ФИФА, че " убиват " футболистите, защитавайки политиката си на ротации. Той упорства, че би трябвало да продължава с честите смени на футболистите, с цел да ги държи свежи в борбата на четири фронта.

Гуардиола остави на пейката Джон Стоунс, Илкай Гюндоган и Жоао Кансело, до момента в който Рахийм Стърлинг игра по-малко от 30 минути, а Фил Фодън се появи в края при съботния триумф над Лестър с 2:0. Той направи шест промени, а отборът му се приближи още повече до купата на Висшата лига с помощта на головете на Бенжамен Менди и Габриел Жезус.

„ Те са човешки същества, не са машини. Знам, че някои от играчите са разочаровани ежедневно, тъй като желаят да играят непрестанно, само че това не е допустимо. За да си конкурентен в тази година без аудитория, би трябвало да ротираш. Те могат да играят, имат невероятна душeвност, само че се нуждаят и от отмора. УЕФА и ФИФА убиват играчите, тъй като това е прекалено много. Не сме имали една свободна седмица от началото на сезона. Няма състезател, който да може да издържи на това, освен физически, само че и душевен да бъде подготвен да играе против даден противник. Невъзможно е. Когато ротирам и спечелвам, хората споделят „ Пеп е талант ", когато изгубвам - „ Защо ротираш? ". В идващия мач още веднъж ще заложим на свежи крайници, против Лийдс изключително, това е наложително ", показа той.

Манчестър Сити одобряват Борусия (Дортмунд) в първи четвъртфинален конфликт от Шампионска лига във вторник, преди да домакинстват на Лийдс на „ Етихад " в събота.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР