Пентагонът твърди, че руската армия изпитва затруднение с набирането на

...
Пентагонът твърди, че руската армия изпитва затруднение с набирането на
Коментари Харесай

Украйна е пробила руската отбрана в няколко сектора край Херсон

Пентагонът твърди, че съветската войска изпитва усложнение с набирането на бойци в разгара на войната с Украйна
На „ съвсем цялата територия “ на Херсон, окупирана от съветските войски, се водят „ тежки боеве “, заяви президентството на Украйна.

Сблъсъците се развихриха, откакто в понеделник украинските войски започнаха контраатака, с цел да си върнат южния район, който беше завзет от Русия при започване на войната.

„ Мощните детонации продължиха през целия ден и през нощта в Херсонска област “, се споделя в утринна актуализация на президентската канцелария.

„ Тежки боеве се водят на съвсем цялата територия на Херсонска област. Въоръжените сили на Украйна започнаха настъпателни дейности в разнообразни посоки “, се добавя в известието.

Украинските въоръжени сили организират контраатака на юг и са пробили съветските отбранителни линии в няколко бранша от фронтовата линия покрай град Херсон, настояват украински представители, представени от БНР. Според съветското министерство на защитата, украинските офанзиви в Херсонска и Николаевска област в Южна Украйна са били отблъснати.

Украинският президентски консултант Олексий Арестович съобщи, че са подложени на обстрел фериботите, които Русия употребява за доставяне на окупираната от нея част от Херсонска област на западния бряг на река Днепър.

Президентът Володимир Зеленски отхвърли да разяснява изказванията за огромна контраатака в южната част на страната.

„ Някой да желае да знае какви са проектите ни? Няма да чуете съответни данни от някой в действителност виновен човек. Защото това е война “, безапелационен бе Зеленски.

Руските окупационни управляващи в украинската Херсонска област оповестиха, че през вчерашния ден в дома му е бил убит 33-годишният някогашен украински народен представител Алексей Ковальов, който след рухването на Херсон под съветски надзор е бил назначен от руснаците за заместник-управител на региона.

Продължава работата по ограниченията за създаване на доверие сред Русия и Украйна, включително и обмена на военнопленници, съобщи турският външен министър Мевлют Чавушоглу на конгрес в Словения.

„ Днес или на следващия ден, по-рано или по-късно, само че тази война някой ден ще свърши. Не знаем какъв брой дълго ще продължи, само че би трябвало да извлечем поуките от нея “, посочи Чавушоглу.

На фона на информацията, че украинските въоръжени сили са пробили съветската защита в няколко бранша от фронтовата линия покрай град Херсон, Пентагонът оповестява, че съветската войска изпитва усложнение с набирането на хора в разгара на войната с Украйна. Тя е принудена да търси доброволци даже в пандизите, изпращат на фронта остарели хора, в неприятна форма и зле подготвени.

„ Русия се бори да откри повече бойци, които да се бият в Украйна, даже за тази цел е подготвена да употребява пандизчии, а доста от новобранците са по-възрастни, в неприятна форма и не са задоволително подготвени “, съобщи високопоставена служителка на защитата на Съединени американски щати, която пожела да резервира анонимност.

Тя обърна внимание на указа на съветския президент Владимир Путин от предишния четвъртък за увеличение на числеността на армията на страната със 137 000 души или малко повече от 10%, до 1,15 млн. военнослужещи до  януари 2023 година, заяви Агенция Франс Прес.

„ Малко евентуално е тази акция да се увенчае с триумф, защото Русия в исторически проект не е изпълнявала задачите във връзка с персоналния състав и числеността “, сподели пред публицисти представителката на Пентагона, който пожела да резервира анонимност.

„ Русия към този момент е почнала да се пробва да разшири напъните си за набиране на бойци. Те направиха това частично посредством унищожаване на горната възрастова граница за новобранците, а също и посредством набиране на пандизчии “, означи тя.

Според специалисти обаче е малко евентуално този ход да генерира забележителна бойна мощност в близко бъдеще, само че е индикация, че Путин няма да подреди скоро обща готовност, от каквато мнозина руснаци се притесняват.

Още преди войната въоръжените сили на Русия може да са били със 150 000 души по-малко от оповестената цел от един милион, сподели още представителят на Пентагона.

В началото на август заместник-министърът на защитата на Съединени американски щати Колин Кал пресметна, че 70-80 000 руснаци са били убити или ранени в Украйна след нахлуването на Русия в страната на 24 февруари.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР