Пентагонът ще продължава да се отнася много сериозно по въпроса

...
Пентагонът ще продължава да се отнася много сериозно по въпроса
Коментари Харесай

НАТО за навлизането на беларуски хеликоптери над Полша: Ще браним всеки дюйм територия

Пентагонът ще продължава да се отнася доста съществено по въпроса със сигурността на НАТО, съобщи по време на брифинг представителят на Пентагона Пат Райдър, откакто нощес два беларуски хеликоптера нарушиха въздушното пространство на Полша.

" Ще продължим да работим дружно с нашите съдружници в НАТО, с цел да подсигуряваме сигурността на всеки квадратен дюйм натовска територия ", акцентира той.

Полският ефирен канал TVP Info заяви, че Алиансът е в „ стеснен контакт “ с полските управляващи и деликатно следи обстановката по източните си граници, в това число случая с беларуските хеликоптери. Информацията е позована на източник от централата на НАТО в Брюксел.

На 1 август полското министерство на защитата заяви, че два хеликоптера от Беларус са пресекли границата с Полша в региона на село Беловеж. Те са летели " на доста дребна височина, което затруднява засичането им от радиолокационните системи ", обявиха от министерството.

Полските управляващи окачествиха това като провокация и оповестиха, че усилват военното наличие по границата, като отделят спомагателни сили и средства, в това число бойни хеликоптери.

Минск отхвърли, че е нарушена полската граница.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР