Пентагонът съобщи, че на 19 май председателят на Обединения комитет

...
Пентагонът съобщи, че на 19 май председателят на Обединения комитет
Коментари Харесай

Пентагонът съобщи: Разговорите на генерали №1 на САЩ и Русия остават тайна

Пентагонът заяви, че на 19 май ръководителят на Обединения комитет на началник-щабовете на Съединени американски щати военачалник Марк Мили е разговарял по телефона с началника на съветския общоприет щаб военачалник Валерий Герасимов.

" Военните водачи разискаха няколко казуса, свързани със сигурността, като се съгласиха да запазят линиите за връзка отворени ", сподели представител на военачалник Мили.

Разговорът се състоя, откакто министърът на защитата Остин беседва с съветския си сътрудник Шойгу.

" Съгласно досегашната процедура, съответните детайлности от техния диалог ще бъдат непокътнати в загадка ", добави представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Успокояващото е, че за първи път след 24 февруари т.г.

още веднъж се възвърне

" алената линия "

сред генералните щабове на Съединени американски щати и Русия. Тази връзка е витално значима за сигурността на планетата, с цел да се предотврати нуклеарна опасност - дали при съзнателно или инцидентно изстрелване на ракета, дали при неверна преценка за желанията на другата страна.

Неслучайно неотдавна Организация на обединените нации предизвести за извънредно високата опасност от потребление на нуклеарно оръжие, като в този момент този риск е " по-висок, от генерации насам ".

След диалога с съветския си сътрудник ген. Мили се срещна с кадети, дипломиращи се във военната академия в Уест пойнт. Пред тях той разгласи, че ще носят отговорността Америка да е готова за свят, който е все по-нестабилен и в който огромни сили желаят да трансформират международния ред. Щатският военачалник щ1 прикани новото потомство военни да приготвят въоръжените сили за войни, които може да не наподобяват изключително на днешните.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР