Пентагонът разследва изтичане в социалната мрежа на секретни документи, свързани

...
Пентагонът разследва изтичане в социалната мрежа на секретни документи, свързани
Коментари Харесай

Пентагонът разследва изтичане на военни планове за Украйна

Пентагонът проверява приключване в обществената мрежа на секретни документи, свързани с спора в Украйна, които разказват положението на украинската войска и проектите за подсилване на въоръжените сили на Украйна благодарение на Съединени американски щати и НАТО. За това написа.

Според изданието секретните досиета се отнасят до доставките на оръжия, числеността на войските и батальоните на Въоръжените сили на Украйна към началото на март.

„ Запознати сме с отчетите в обществените медии и нашият отдел изследва въпроса “, сподели Сабрина Сингх, заместник-директор по пресата на военното ведомство.

Според вестника документите датират от началото на март и в тях е разказано темпото, с което украинските сили употребяват извънредно значимите муниции за мобилни ракетни установки " Химарс ", както и периодите на доставките на оръжие и образованието, предоставяно от Запада на бойците на Киев.



Според специалисти, представени от нюйоркския вестник, документите, споделени в Туитър и Телеграм, наподобяват достоверни, само че някои от тях са изменени, с цел да показват обстановката за руснаците в по-благоприятна светлина, по-специално като свеждат до най-малко размера на техните загуби.

Изтеклите данни демонстрират, че в развой на образуване се намират 12 украински бригади, девет от които са подготвени и оборудвани от Съединени американски щати, отбелязва американското издание.

Тези формирования се нуждаят от над 250 танка и 350 бойни машини на пехотата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР