Пентагонът мълчаливо е одобрил нанасянето на удари с далечен обсег

...
Пентагонът мълчаливо е одобрил нанасянето на удари с далечен обсег
Коментари Харесай

„Таймс”: Пентагонът дал мълчаливо съгласие да бъдат удряни руски цели

Пентагонът безмълвно е одобрил нанасянето на удари с отдалечен обхват от украинските въоръжени сили по цели на съветска територия. Това става факт, откакто Кремъл нанесе голям брой ракетни удари по сериозната гражданска инфраструктура и енергийни уреди в Украйна.

Това написа английският вестник " Таймс ".

След като през октомври Русия стартира постоянни набези против цивилни жители в Украйна, Министерството на защитата на Съединени американски щати преразгледа оценката си за опасността от тази война. Това включва нови преценки дали доставките на оръжие за ВСУ могат да доведат до военна борба сред Русия и НАТО.

Според публикацията това съставлява значимо развиване в пълномащабната военна експанзия на Русия против Украйна, защото в този момент е по-вероятно Вашингтон да достави Киев с оръжия с по-дълъг обхват.

" Все още използваме същите калкулации за ескалация, само че страхът от ескалация се е трансформирал спрямо първичния. Сега е друго. Това е по този начин, тъй като военните сметки са се трансформирали вследствие на страданията и жестокостта, на които са подложени украинците от страна на руснаците ", споделя източник от американското отбранително ведомство.

Вашингтон към този момент е по-малко угрижен, че нови удари с отдалечен обхват по съветска територия могат да доведат до трагична ескалация. Досега всички " ответни " офанзиви на Москва са били свързани с стандартни ракетни удари по цивилни цели в Украйна.

Ако Съединени американски щати решат да снабдят Украйна с оръжия с по-дълъг обхват на деяние, способни да поразяват Русия по-дълбоко, опасенията от евентуална ескалация могат да се усилят фрапантно, се споделя в материала. Представители на Пентагона обаче дадоха да се разбере, че настояванията на Киев за американски оръжия с по-голям обхват, в това число ракети и изтребители-бомбардировачи, които могат да се употребяват за още по-ефективни удари против Русия или окупирания Крим, се преглеждат съществено.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР