Пентагонът има план за действие в случай на изостряне на

...
Пентагонът има план за действие в случай на изостряне на
Коментари Харесай

САЩ имат план за убийството на Ким Чен Ун

Пентагонът има проект за деяние при положение на изостряне на военната борба сред Съединени американски щати и Северна Корея, в това число до убийството на севернокорейския водач Ким Чен Ун, пишат американските медии. Съществуват обаче опасения, че даже локална битка може да прерасне в огромна война. Какъв е американският проект за интервенции 5015 (OPLAN 5015) и за какво не дава отговор на Южна Корея, написа Frognews.bg.

„ Ето какво би трябвало да запомните: макар че новият проект беше концентриран не върху стратегически военни дейности, а върху лимитирана война, изпреварващо неодобрение може да се развие от дребна престрелка до огромен въоръжен спор “, написа американското списание The National Interest. Според създателите на материала водачът на Северна Корея Ким Чен Ун има доста способи да води война със съседите си: той може да употребява командоси или кибер оръжия, или да заплашва враговете си с оръжия за всеобщо заличаване.

Ким може да бъде погубен от американски и южнокорейски специфични сили или заровен в подземния си команден пункт с бункерна бомба, други прецизни оръжия могат да унищожат командните му пунктове и нуклеарните уреди, се споделя в публикацията. Поне звучи като проект на Америка за идната корейска война, показва The National Interest. И защото Северна Корея организира нова вълна от тествания на балистични ракети, а американските и южнокорейските сили практикуват унищожаването на нуклеарните уреди на Северна Корея, проектът става все по-належащ, споделят някои наблюдаващи. Американският проект за интервенции 5015 (OPLAN 5015) остава систематизиран. Части от този документ са оповестени в японската и южнокорейската преса. Но детайлностите, които се появиха, демонстрират, че през 2015 година е общопризнат нов метод към остарелия проблем за битка със Северна Корея и нейния голям боеприпас от стандартни и неконвенционални оръжия.

В продължение на доста години се очакваше, че втората корейска война ще наподобява на първата, т.е. стандартна война на огромни елементи и формирования, при която американските и южнокорейските сили първо ще спрат врага и по-късно ще отмъстят против Северна Корея. Но съгласно известията OPLAN 5015 възприема метод, учреден на лимитирани войни, специфични сили и прецизни оръжия, което значи, че проектът е да взе участие във война, учредена на форми и техники на 21-ви век. Японският вестник Asahi Shimbun оповестява през 2015 година, че проектът прилича провеждането на партизанска война с убийствата на висшите чиновници на КНДР от специфични сили и целенасочени офанзиви против основни цели. Целта беше да се консолидират няколко остарели военни проекти, да се минимизират загубите при възможна война и даже да се приготви за хипотетичния колапс на севернокорейския режим.

Най-важното е, че концепцията OPLAN 5015 планува опция за предпазен удар против Северна Корея. Рискът от ескалация на спора в тази посока се усилва заради обстоятелството, че локалните провокации от страна на КНДР непрестанно се усилват. OPLAN 5015 формулира по какъв начин Съединените щати и Република Корея ще реагират на тези закани и, в случай че ескалират, ще отговорят на севернокорейската ракетна и нуклеарна ракетна опасност Отзвук от това може да се види в годишното обучение сред Съединени американски щати и Южна Корея, наречено Foal Eagle, в което работят над 300 000 военнослужещи в продължение на два месеца компютърно симулирано образование. Позовавайки се на корейската осведомителна организация Yonhap, The Washington Post оповестява, че „ обединените сили ще изпълнят и новия си 4D действен проект, който в детайли разказва превантивни военни интервенции на съдружниците за локализиране на ракетните войски и спиране на ракетните удари, унищожаването на нуклеарния ракетен боеприпас на Северна Корея ". Специалистите в региона на оперативното и стратегическото обмисляне по своето естество одобряват най-лошия сюжет, само че те също по този начин оферират да се дават на първите вземащи решения няколко метода да отговорят на рецесия въз основа на най-вероятния метод на деяние на врага, като в същото време се взема поради най-опасната версия за развиването на събитията.

В същото време е мъчно да се разбере по какъв начин въоръжените сили на Република Корея ще играят водеща роля в спора, в случай че при положение на война Сеул няма боен действен надзор. Ако това на процедура значи, че корейските бойци ще вземат участие главно в сухопътна война, а американските военни ще дават военноморска и въздушна поддръжка, както настояват някои военни специалисти, тогава в Сеул споделиха, че подобен проект би трябвало да бъде преразгледан. Тук има и чисто политически въпроси, изключително за тези страни, които ще пострадат при положение на нахлуване от Северна Корея. Според кореспонденти южнокорейските законодатели бяха гневни през 2015 година, когато държавното управление им отхвърли да им заяви детайлностите за OPLAN 5015. „ Въпреки че новата скица е фокусирана не върху широкомащабен спор, а върху лимитирана война, превантивният удар може да докара до пагубна ескалация на обстановката и да се трансформира от дребна престрелка в огромна война “, се споделя в публицистична публикация в The Korea Times. „ Документите за стратегическо обмисляне имат най-висока подредба на секретността, строго стеснен кръг от действен личен състав на генералните щабове има право да ги създава, проектите за потребление на войски (сили) са изцяло известни единствено на няколко лица от висшите военни -политическо управление на страната. Следователно, никакви фрагменти от тези документи не могат да бъдат разполагаем на медиите. Също по този начин особеностите на проектите за потребление на войски не могат да станат обект навън разискване ", изясни пред Gazeta.Ru генерал-лейтенант Валери Запаренко, някогашен заместник-началник на Главното ръководство на интервенциите на Генералния щаб на Въоръжените сили на РФ.

Следователно, съгласно военния водач, разнообразни типове документи като OPLAN 5015 не могат да се смятат за същински разработки. Най-вероятно това е или детайл на оперативно-стратегическа дегизировка (в този случай щабът създава проекти за подправени интервенции, чието наличие по-късно съзнателно се оповестява на врага), или набор от някои политически сигнали за Ким Чен Ун. Що се отнася до решението на казуса с поемането на цялостен надзор над дадена страна от специфични сили и точни удари, по този метод американците се бият в Афганистан от съвсем 20 години. Нито една от оперативно-стратегическите задания, както е известно, не е решена от тях през този интервал от време, напомни военачалник Запаренко. А Ким Чен Ун не е толкоз доверчив, счита военният водач, с цел да не дублира националната система на държавната и военна администрация, системата на командните пунктове на оперативно и стратегическо равнище и арсеналите за предпазване на нуклеарни оръжия. Като се има поради опитът от първата война на Корейския полуостров, Ким Чен Ун евентуално е заровен толкоз надълбоко, че активите му не могат да бъдат достигнати от антибункерни бомби. Решаването на севернокорейския проблем с един акуратен удар и благодарение на силите за специфични интервенции е стратегическо премеждие, сигурен е Запаренко.

Що се отнася до недоволствата на представителите на Южна Корея от неналичието на " боен действен надзор ", в тази ситуация не може да бъде другояче, счита генералът. Съществуват разнообразни степени на послушание - директно подчинено, оперативно подчинено, прикрепено и поддържащо. Войските и силите на Република Корея, в случай че са включени в съдружната формация на равна основа с въоръжените сили на Съединени американски щати, могат да бъдат оперативно подчинени единствено на американския пълководец. Няма различен вид от Първата международна война, когато американците доста остро повдигнаха въпроса за подчинението на дивизиите, идващи оттатък океана - единствено американски военачалник може да командва елементи и формирования на въоръжените сили на Съединени американски щати. Така че южнокорейските военни няма защо да се оплакват. По същия метод въпросът за субординацията е решен на европейския континент, напомня военачалник Запаренко.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР